Benin'de halk İslamiyet'e koşuyor

Batılı ülkelerinin inanç operasyonu yaptığı ve yerel kaynaklarını talan ettiği Afrika ülkesinin mazlum coğrafyası Benin'de, Deniz Feneri Derneği aracılığıyla yapılan mescidlerin ardından insanlar gruplar halinde İslam'ı seçmeye başladı. Yeni Akit Yazarı Hüseyin Öztürk, Deniz Feneri'nın ülkedeki faaliyetlerine ilişkin önemli detaylar paylaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.07.2020 15:23 GÜNCELLEME 21.07.2020 15:29 GÜNCEL
Benin'de halk İslamiyet'e koşuyor

Hüseyin Öztürk'ün yazısı şu şekilde;

Benin, Kurban ve Deniz Feneri

 

 

Sağ olana ve inancının gereğini yerine getirmek isteyenlere gelen günler kurban vaktidir.

Bu yıl Kurban Bayramı, geçmiş yıllara göre daha başka geçeceğe benziyor. Şimdiden hayırlı nasiplerle geçmesini dileyelim.

 

 

Biz bu yıl iki kurbanımızı da Deniz Feneri aracılığıyla Batı Afrika’nın en mazlum halkının yaşadığı “Benin ülkesine” göndermek üzere vazifemizi yaptık.

Benin, diğer Afrika ülkeleri içerisindeki en masum Müslümanların yaşadığı, daha doğrusu yaşama mücadelesi verdiği bir coğrafyadadır.

Deniz Feneri, ülkemizdeki hayırseverlerin destekleriyle Benin’de “mescitler”, “Kur’an kursları”, “su kuyuları”, “eğitim merkezleri”, “iş ve aş ocakları” açmaktadır.

Kısaca Benin hakkında bilgi verelim.

Benin Halk Cumhuriyeti, güneyde Atlas Okyanusu, doğuda Nijerya, batıda Togo ve kuzeyde Burkina Faso ve Nijer’le komşudur.

Yüzölçümü itibariyle 112.622 km’lik bir ülkedir. Tahminlere göre 9 milyona yakın bir nüfusu vardır. Bu nüfusun 2,5 milyonu Müslümandır.

1975 yılında yapılan nüfus sayımında Müslümanların oranı yüzde 60 civarında iken, şimdiler de yüzde 30’lara kadar gerilemiştir.

Ülke, Fransızların ve Portekizlilerin sömürgesi olması ve halen sömürgecilerin tahakkümü altında bulunan iktidarlar yüzünden halkın en fakir kısmı Müslümanlardır.

Benin’de Deniz Feneri adına faaliyetleri yürüten yönetim vekili Recep Koçak’ın ifadesine göre mescit açılışlarında insanlar gruplar halinde İslam’ı seçmektedir.

Batılılar ülkenin kaynaklarını talan etmekle kalmamış tabi, halkı sömürgenin uşağı yapabilmek için inançlarıyla da oynamışlar.

Özellikle Müslümanlar üzerinde ciddi inanç operasyonu gerçekleştirmiş ve İslam’dan uzaklaşmaları için faaliyetler yürütmüşler.

Mescitler açıldıkça, Kur’an kursları açıldıkça ve kendi kendilerine ekmeklerini kazanmaya başladıkça, yeniden İslam’a girenlerle, unuttukları dinlerini hatırlayanların da sayısı bir hayli fazlaymış.

Benin’in bir diğer çıkmazı da elbette temiz su yoksulluğudur. Bu sebeple Deniz Feneri bir taraftan da suyu kuyuları açmaktadır. Bugüne kadar 255 su kuyusu açılmış.

Beninli Müslümanlar, kurban bağışı başta olmak üzere su kuyuları açmak, mescitler ve Kur’an kursları inşa etmek, meslek kursları için teknik aletler bağışlamak isteyen hayırseverlerimizin ilgisini beklemektedir.

Yaklaşık 20-50 metreden su çıkmaktadır. Bir kuyunun hizmete girmesi de 90 ila 180 gün sürmektedir. “Her bir kuyudan 800 ila 1000 kişi istifade etmektedir. Bir kuyunun maliyetinin de 1500 euro olduğunu hatırlatalım.

Ezcümle:

Batılıların büyük ihanetlerinden birisi de hemen tüm Afrika ülkelerinde olduğu gibi halkları dil, din ve etnik bakımdan sürekli birbirlerine düşman etmeleridir.

Dolayısıyla aralarında sağlanabilecek siyasi birliğin bozulmasını temin ederek ülkeleri istikrarsızlığa sürüklemek ve yönetimin iplerini ellerinde tutmaktır. Benin de onlardan biridir.

Sanırım meramımı anlatmışımdır. Yardımlarla ilgili bilgiler Deniz Feneri’nin sitesinde mevcuttur. Rabbim bizim ve tüm dünyadaki mazlum milletlerin yardımcısı olsun. Âmin!...