Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış istifa etti

Prof. Dr. Ahmet Yaramış, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un açıklamalarının hemen sonrasında Türk Tarih Kurumu Başkanlığından istifa etti.

ABONE OL
GİRİŞ 22.07.2020 11:59 GÜNCELLEME 22.07.2020 14:01 GÜNCEL
Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış istifa etti

Prof. Dr. Ahmet Yaramış, Türk Tarih Kurumu Başkanlığından istifa etti.

 

Yaramış, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un konuşmasının hemen ardından istifa etti. 

Altun, medya mensuplarıyla yaptığı görüşmede şu ifadeleri kullanmıştı; 

Bu milletin hiçbir ferdi, bu devletin hiçbir parçası FETÖ ile mücadele konusunda en küçük bir yumuşamaya, rehavete ya da kuşkuya kapılmaz. Kapılamaz.
 
Bunu bekleyenler daha çok bekleyecekler!
 
Örgütü en ufak parçasına kadar yok etmeden hiçbirimize rahat yüzü yoktur.
 
Yeri gelmişken şunu da belirtmeliyim. Nedamet getiren hiçbir darbeci olmadığı gibi, alçak teröristleri affedecek bir devletimiz de yoktur.
 
Kimse boş hayaller içerisine girmesin!
 
Kimse milletimizin bilincini, vicdanını, ferasetini yok saymaya kalkmasın!
 
En son yok saydıklarında işgali ve darbeyi elleriyle, bedenleriyle durduran milyonlarla karşılaştıklarını kendilerine hatırlatırım.
 
Ve tabi kimse devletin gücünü, hafızasını, mücadele azmini, kararlılığını, iradesini, kurumlar arasındaki eş güdümünü test etmeye kalkmasın!

AHMET YARAMIŞ NE DEMİŞTİ? 

Ahmet Yaramış, "Bu darbelerin topluma vermiş olduğu zararı azaltmak için, zaman içinde nedamet duyan, pişmanlık duyan insanları da bizim kazanmaya çalışmamız gerekiyor. Neticede bu bir sosyal yaradır aynı zamanda" ifadelerini kullandı.

DAHA SONRA ÖZÜR DİLEDİ

Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Ahmet Yaramış daha sonra yanlış anlaşılmaya sebep olan sözlerinden dolayı üzüntü duyduğunu belirterek, "Özrümün kabul edilmesini arz ve rica ederim." dedi.