Okulda kezzaplı provokasyon

Mini etekli oldukları için şırınga ile bacaklarına yanıcı bir madde atıldığı iddia edilen öğrencisi B.S.Y bazı gazetelerde yapılan haberlerin kesinlikle yalan olduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.02.2008 16:55 GÜNCELLEME 14.02.2008 16:55 GÜNCEL
Okulda kezzaplı provokasyon

ABDULLAH BİÇER'in haberi


Kızların bacaklarında yara oluşurken, eşkalleri belirlenen saldırganların yakalanmasına çalışılıyor.Olay, Anıt Mahallesi'ndeki Atatürk İlköğretim Okulu'nun kapısı önündeki ilk olayda, 14 yaşındaki B.S.Y., sağ bacağında yanma hissedince okul yönetiminden yardım istedi. Tarsus Devlet Hastanesi'ne götürülen B.'nin bacağına yakıcı ve yanıcı bir sıvı madde sıkıldığı belirlendi.


Bu olaydan yarım saat sonra ikinci şırıngalı saldırı olayı, Atatürk Bulvarı, Demokrasi Meydanı'nda bulunan Cengiz Topel Lisesi önünde meydana geldi. Kimliği belirlenemeyen 2 kişi, okul çıkışı kaldırımda yürüyen ve kısa etekli okul forması giydiği için laf attıkları 17 yaşındaki G.K.'ye arkasından yanaşarak, bacaklarına şırıngayla sıvı bir madde sıkıp kaçtı. Çorapları yanarak erimeye başlayan G.K. acılar içinde çığlık atarak olay yeri yakınındaki bir kuaföre sığınarak yardım istedi. Kuaförde bacaklarına su dökülen G.K. daha sonra götürüldüğü Tarsus Devlet Hastanesi'nde tedavi edildi.


Öğrencilerin polise verdiği ifadelerinde, saldırıyı yapanların eşkallerinin aynı olduğu anlaşıldı. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı da soruşturma başlattı.


Bu arada, sıvı maddenin belirlenebilmesi için öğrencilerin yanan çorapları incelenmek üzere Adana'daki Bölge Kriminal Polis Laboratuarı'na gönderildi.


Polis, eşkallerini belirlediği saldırganları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.


İlköğretim 6. sınıf öğrencisi B.S.Y., olay sırasında ayağının önce kaşındığını sandığını ancak daha sonra acımaya başladığını belirterek, "Çorabım yırtılmış, mor lekeler oluşmuştu. Canım yanınca okul idaresine gittim. Annemi aradık geldi. Fen öğretmenimiz yaraya bakıp, asit olduğunu söyledi. Hastaneye gittik, pansuman yapıldı, bacağıma kezzap döküldüğü söylendi. Şimdi bacağımda yara var." dedi.