Tarsus'ta 2 kadına daha asit atıldı

Tarsus'ta bacağına asit atılan kadın sayısı 5'e çıktı. 3 öğrenciye yapılan saldırıdan sonra 2 ev hanımına da benzer şekilde şırınga ile sülfirik asit atıldı. Asitin özelliği farklı:

ABONE OL
GİRİŞ 16.02.2008 07:24 GÜNCELLEME 16.02.2008 07:24 GÜNCEL
Tarsus'ta 2 kadına daha asit atıldı

Mersin'in Tarsus ilçesinde mini etekli olduğu için kız öğrencilerin bacaklarına kezzap atıldığı haberlerine Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'dan da yalanlama geldi.  


Vali Aksoy, 2 kız öğrencinin yanında 3 kamu görevlisinin daha benzer olayla karşı karşıya geldiğine dikkat çekerek, kamu görevlilerinden ikisinin olay esnasında üzerinde pantolon bulunduğunu vurguladı.  


Aksoy, 'Olaya maruz kalan kamu görevlilerimizin pantolonlu olmasını göz önüne aldığımız zaman, kamuoyuna yansıyan ve yansıtılan 'mini etek giyildiği için atıldı' yönündeki değerlendirmeler doğru değil. Bunları tamamen psikolojik sorunları olan kişi veya kişilerin yaptığını düşünüyoruz.' dedi.  


Bayanlara atılan maddenin incelemelerin laboratuar ortamında sürdüğünü kaydeden Aksoy, maddenin kezzap olmadığını kaydetti.  


Çalışmaların kısa bir süre sonra neticelendirilerek, halkı bilgilendireceklerini belirten Aksoy, 'Ekiplerimiz, maddenin kezzap olmadığı hükmüne vardı. Hafif bir yanma hissi veren ve kızarıklık oluşturan bir madde. Emniyet güçlerinin olayla ilgili hassasiyetle çalışıyor. Olaya maruz kalan vatandaşlarımız sağlık sorunu yaşamıyor.' diye konuştu. 


Tarsus'ta, ilköğretim okulu 6'ncı sınıf öğrencisi B.Y. (13) ile lise son sınıf öğrencisi G.K'nin (17) bacaklarına yakıcı bir madde atılması bazı gazetelerde,'Mini eteklilere saldırı' olarak yer almıştı.