Operasyon tarihi nasıl sızdırıldı?

PKK'ya karşı başlatılan geniş kapsamlı kara harekatı bütün hızıyla sürerken Youtube'a İsviçre'den yüklenen bir görüntü harekatı 48 saat öncesinden deşifre etti. Youtube'daki görüntü:

ABONE OL
GİRİŞ 23.02.2008 10:15 GÜNCELLEME 23.02.2008 10:15 GÜNCEL
Operasyon tarihi nasıl sızdırıldı?
PKK'ya karşı başlatılan geniş kapsamlı kara harekatı bütün hızıyla sürerken Youtube'a İsviçre'den yüklenen bir görüntü harekatı 48 saat öncesinden deşifre etti.

 

PAŞA'YI DİNLEMİŞLER

 

Youtube'a 19 Şubat'ta yüklenen bir video kafalarda soru işaretleri oluşturdu. 'Cnksari' rumuzlu kullanıcının gönderdiği 'Tugg. Münir Ertan'dan şok açıklamalar' başlıklı videoda, Genelkurmay Başkanlığı Elektronik Sistemler Komutanı Tuğgeneral Münir Ertan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydı yayınlanıyor.

 

Ses kaydında PKK'nın K.Irak'taki kamplarına yapılan son hava operasyonlarında bugüne kadar sadece 5 teröristin öldürüldüğü iddia edilip gerçeklerin kamuoyundan saklandığı savunuluyor. En çarpıcı bölüm ise görüntünün 4. dakikasında. Çünkü meçhul ses harekatın 20-22 Şubat tarihleri arasında başlatılacağını belirtiyor.

 

Kayıtta ayrıca 9 Ocak’ta Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt'ın GES Komutanlığı'nı ziyaret ettiği, bu ziyaret sırasında ölü sayısı konusunda bilgi aldığı belirtilerek, '16 ve 18'indeki bombardıman ve kara harekatından sonra basına açıklama yapacaklar, tutarlı bilgi arıyorlar. Biz açıkça 5 kişinin öldüğünü, toplam 8 teröristin yaralandığını söyledik. Bildiride ölü sayısı açıklayamadıkları için çok sayıda adamın etkisiz hale gelebileceğini söylediler' ifadesine yer veriliyordu.

 

EN KRİTİK KOMUTANLIK

 

İsviçre'den YouTube'a üye olan bu kişilerin harekat tarihini nasıl öğrendikleri merak ediliyor. Bu arada Mehmetçik'in Irak'a yapacağı harekatın tarihini veren bu hainlerin aynı zamanda görevi 'elektronik istihbarat' olan komutanlığa nasıl sızdıkları, komutanın sesini nasıl kayda aldıkları sorusuna da cevap aranıyor.