İBB'ye tepkiler çığ gibi: Beceriksizliklerinin makyajı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) şehir genelinde kara yolu kenarındaki duvarlarda bulunan dikey bahçeleri kaldırması tartışmalara yol açtı. İBB, şehir genelindeki kara yollarında duvarlarda bulunan dikey bahçeleri yüksek maliyet gerekçesiyle kaldırarak, yerlerine "Konuşan Duvarlar Projesi" kapsamında grafiti çalışması başlattı. İBB'nin duvarlardaki çiçek ve yeşillikleri sökmesine tepki gösterildi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.10.2020 13:52 GÜNCELLEME 11.10.2020 13:57 GÜNCEL
İBB'ye tepkiler çığ gibi: Beceriksizliklerinin makyajı

İBB, şehir genelindeki kara yollarında duvarlarda bulunan dikey bahçeleri yüksek maliyet gerekçesiyle kaldırarak, yerlerine "Konuşan Duvarlar Projesi" kapsamında grafiti çalışması başlattı. İBB'nin duvarlardaki çiçek ve yeşillikleri sökmesine tepki gösterildi.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, başlatılan çalışmayı sosyal medya hesabından eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

 

 

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi bakımı zor ve pahalı diye yol kenarlarındaki yeşil alanlara alternatif bu boyalı çirkin duvarları sunmuş İstanbullulara!.. Keşke bunların yerine gürültü bariyeri yapsaydı daha çevreci ve fonksiyonel olurdu. Ümraniye Belediyesi yaptı, güzel de oldu."

BECERİKSİZLİKLERİNİN MAKYAJI

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ise, İBB'nin bu uygulamasına Twitter hesabından, "CHP'li İBB Başkanı kendisini alkışlamayan yaprakları cezalandırmaya devam ediyor. Duvarlardaki çevre dostu peyzaj çalışmalarını söken, görev süresi boyunca sadece göz boyayan Eko Felaket şimdi de DUVAR BOYUYOR! Sanat mı? Sanat, onlar için sadece beceriksizliklerinin MAKYAJI!" sözleriyle tepki gösterdi.