Alçaklıkta sınır tanımadılar! Deprem üzerinden skandal provokasyon

Devletin, İzmir'de yaşanan deprem sonrası yaptığı hamleleri gölgelemek amacıyla sosyal medyada belli gruplar harekete geçti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın bölgeyi ziyareti ile ilgili bazı sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar "bu kadar da" olmaz dedirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 01.11.2020 16:00 GÜNCELLEME 01.11.2020 16:05 GÜNCEL
Alçaklıkta sınır tanımadılar! Deprem üzerinden skandal provokasyon

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir AFAD Koordinasyon Merkezi'nde yetkililerden deprem sonrası yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Erdoğan, Bornova ilçesinde kriz merkezindeki basın toplantısının ardından, depremin en büyük hasarı verdiği Bayraklı ilçesine geçti. 

 

 

Mansuroğlu Mahallesi'nde çöken Rıza Bey Apartmanı'nın enkaz alanına giren Başkan Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve yetkililerden çalışmalara ilişkin bilgi aldı. 

FETÖ'cü hesapların; sosyal paylaşım sitesi Twitter'da, Başkan Tayyip Erdoğan'ın Rıza Bey Apartmanı'nın enkaz alanına gittiği videoya müzik ekleyerek paylaşması kamuoyunda tepki topladı. 

 

 

DEĞİRMENCİ: İFTİRA ATAN FETÖ'CÜ TERÖRİSTLERE CEVAP 'ANKA AJANS'TAN...

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Başkanı Aslan Değirmenci, "Cumhurbaşkanımızın İzmir deprem bölgesine 'şarkı türkü eşliğinde' girdi diye üretilen montaj bir video kullanarak, sosyal medya platformlarında iftira atan FETÖ'cü teröristlere cevap 'Anka Ajans'tan..." dedi.

Aslan Değirmenci; ANKA ajansının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir deprem bölgesine ilişkin videoyu da yayınladı. 

ÖZEL: FETÖ'CÜ HESAPLAR VİDEOYA MÜZİK MONTAJLAYARAK, 'MUHALİF' KEKLEMEYE DEVAM EDİYORLAR

AK Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel; "FETÖ'cü hesaplar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir ziyaretindeki bir videoya müzik montajlayarak, 'muhalif' keklemeye devam ediyorlar. Gereği yapılıyor!" ifadelerini kullandı.  

BELLİ GRUPLARIN KAPATMAYA ÇALIŞTIĞI GERÇEKLER

Çeşitli sosyal medya organlarından yapılan paylaşımlarla deprem sonrası devletin anında müdahalesini gölgelemek, tüm çabaların yapılan ve yapılmakta olan yardımların kendilerini rahatsız ettiği bazı gruplar bu durumu tam zıttı göstermek için kollarını sıvadı. Ancak Sosyal medya üzerinden oluşturulmaya çalışan algı her zaman ki gibi boşa çıkarıldı. 

Erdoğan'ın talimatıyla depremin hemen ardından sahaya giren bakanlar ve yetkili isimler İzmirli depremzedelerin yaralarını sarmak için çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, İzmir depreminde, binasına giremeyecek, eşyasını alamayacak vatandaşlara eşya yardımı, yıkılan veya yıkılma riski bulunan ağır hasarlı binalara ilişkin bütün vatandaşlara da kira yardımı yapılacağını açıkladı.

Deprem bölgesinde bulunan bakanlar İzmir AFAD Koordinasyon Merkezi'nde katıldıkları basın toplantısında depremle ilgili son bilgileri paylaştılar. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 25 kişinin hayatını kaybettiğini, 804 kişinin yaralandığını ve deprem anından şu ana kadar 100 kişinin enkaz altından kurtarıldığını açıkladı.

VATANDAŞLARA EŞYA VE KİRA YARDIMI YAPILACAK

Bakan Kurum, "TOKİ, kalıcı konutların yapımı için AFAD'la koordinasyon halinde hem yerinde hem de rezerv alanlarda süreci başlattı. Binasına giremeyecek, eşyasını alamayacak vatandaşlarımıza eşya yardımı yapılacak. Yıkılan veya yıkılma riski bulunan ağır hasarlı binalara ilişkin bütün vatandaşlarımıza kira yardımı yapılacak" diye konuştu.