2021 İŞKUR Genel Müdürlüğü memur alımı için son gün! Başvurular nasıl yapılacak?

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) bünyesinde yapılacak alımların başvuru şartları ve kontenjanları açıklandı. KPSS 2020/2 tercih kılavuzu ile birlikte lisans mezunu adaylar 2021 İŞKUR Genel Müdürlüğü bünyesinde memur, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, aktüer kadrolarına başvuru yapabilecek. İşte 4 yıllık üniversitelerden mezun olan adayların başvurabilecekleri kadroların şartları…

ABONE OL
GİRİŞ 07.01.2021 09:14 GÜNCELLEME 07.01.2021 09:14 GÜNCEL
2021 İŞKUR Genel Müdürlüğü memur alımı için son gün! Başvurular nasıl yapılacak?

KPSS 2020/2 tercih kılavuzu ile birlikte Eylül ayında gerçekleştirilen lisans sınavına katılan adayların sınav puanlarına göre başvuru yapabilecekleri kadroların kontenjanları belli oldu.  Türkiye İş Kurumu, İstanbul, Ankara, Yozgat, Kırıkkale, Kilis ve diğer birçok ilde bünyesinde çalışacak 55 memur alımı yapacak. Lisan mezunları 30 Aralık 2020-7 Ocak 2021 tarihleri arasında başvurularını ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden tamamlayacak. Lisans mezunlarının yerleştirme işlemlerinde KPSS sınavından aldıkları P3 puanı kullanılacak. Peki İşkur Genel Müdürlüğü personel alımı başvuru şartları neler? İşte İŞKUR memur alımı başvuru ekranı…

 

 

İŞKUR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

 

 

İŞKUR Genel Müdürlüğündeki açık pozisyonlara başvuru yapacak lisans mezunları için tercihler 7 Ocak 2021 tarihinde sona erecek. ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzda başvuruların kesinlikle uzatılmayacağı kesin bir dille ifade edildi. 

Tercih işlemi yapmak isteyen üniversite mezunları aşağıda bulunan direkt adres üzerinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden açılan kadro ve pozisyonlara başvuru yapabilecek.  

İŞKUR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ALIM BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

LİSANS MEZUNLARININ BAŞVURABİLECEĞİ DİĞER KADROLAR!

KPSS 2020/2 tercih kılavuzunda Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünde toplamda 55 kişilik memur, aktüer ve veri hazırlama kontrol işletmeni alınacak detaylı alımlara aşağıda bulunan tablolardan erişim sağlayabilirsiniz.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN DUYURULACAK?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme bilgileri, yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından adaylara ve kamuoyuna açıklandıktan sonra ÖSYM tarafından ilgili kurumlara elektronik ortamda verilecektir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir.

Kamu kurum ve kuruluşları bu bilgileri, elektronik ortamda kendi şifreleriyle
(ÖSYM’den edindikleri/edinecekleri kurum şifresiyle) edineceklerdir. Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğreneceklerdir.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI NELER?

İlan edilen kadro veya pozisyonlara atanmak için başvuracak adayların aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.

a) Türk vatandaşı olmak. (5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince Mavi Kart sahibi olup Mavi Kartlılar Kütüğüne kayıtlı adaylar bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara başvuramazlar.)

b) 18 yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12 nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler. Kazai rüşt kararının tercih işlemlerinin son günü itibarıyla alınmış olması gerekmektedir.)

c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

d) Kılavuzda yer alan “kadroları” tercih edecek adaylar için;

Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

Kılavuzda yer alan “pozisyonları” tercih edecek adaylar için;

Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

e) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak. (Askerde bulunan adaylar da tercih yapabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı veya bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir.)

f) Kılavuzda yer alan “kadroları” tercih edecek adaylar için;
Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. (Hangi görevin devamlı yapılmasına, hangi akıl hastalığının engel olacağına resmi sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.)
Kılavuzda yer alan “pozisyonları” tercih edecek adaylar için;

Görevini yapmalarına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engel ile engelli olmamak. (Hangi görevin yapılmasına, hangi bedensel engel veya akıl hastalığının engel olacağına resmi sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.)

g) Tercih edilecek kadro veya pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.