Kafe, restoran ve lokantalar ne zaman açılacak? | Kademeli gevşetme planlaması…
Geçtiğimiz yıl mart ayında kapanan ve Haziran ayının başında açılan kafe ve restoranlar, Kasım ayında tekrar kapatılmıştı. En son kapatılma tarihinden bu yana yaklaşık 3 aydır, toplamda ise 6 aydır kapalı olan işletmeler yeniden açılmayı bekliyor. Kademeli gevşetme planlaması da bir diğer seçenek. Peki, kafe, restoran ve lokantalar ne zaman açılacak? İşte kafe ve restoranların tahmini açılma tarihi…
ABONE OLPandemi sürecinde alınan tedbirler kapsamında kapatılan ve son bir senenin içinde yaklaşık 6 aydır kapalı olan kafe ve restoranların normalleşmeyle beraber yeniden açılması gündemde. Çeşitli kaynaklardan alınan bilgilere ve Bilim Kurulu Üyeleri’nden yapılan açıklamaya göre önümüzdeki süreçte normalleşmeyle beraber kafe ve restoranların açılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’da kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda, ‘Kademeli gevşetme planlamasına’ değindi. Peki, kafe ve restoranlar ne zaman açılacak? İşte kafe ve restoranların tahmini açılma tarihi…
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI, ‘KADEMELİ GEVŞETMEYE GİDEBİLİRİZ’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası canlı yayında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, esnaflara, kafe, restoran ve lokanta işletmecilerine müjdeyi verdi. Bu konuda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Vakaların belli bir sayının altına düşmesiyle birlikte esnafımıza yönelik kısıtlamaların da kademeli gevşetilmesi takvimini başlatmayı planlıyoruz." dedi. Aşılamanın devam etmesiyle ve vakaların düşmesiyle birlikte işletmelerin de kademeli olarak açılacağı müjdelenmiş oldu.
BİLİM KURULU ÜYESİ PROF. DR. KARA’DAN RAHATLAMA TARİHİ
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kara, mevcut koronavirüse karşı toplumda aşılama yüzde 60'lara ulaştığında rahatlama olacağını ama mutant virüste bunun değişeceğini belirterek, "Mutant virüsün daha kolay bulaşan virüs olduğunu düşündüğümüz zaman yani karşımızdakinin daha hızlı hareket edip, koşabildiği bir durumda bizim rakamımız da yüzde 60 değil, yüzde 75'e 80’e çıkması gerekecek. Planladığımız şekilde devam edebilirsek mart sonu, nisan gibi genel anlamda bir yüksek aşılamaya ulaşıp, toplum içerisinde kayıplarımızın azaldığı, hastane yükümüzün azaldığı bir dönemi görebiliriz.” İfadelerini kullandı.
Önümüzdeki aylarda normalleşmenin başlayabileceğine ancak tedbirlere uyup dikkaet etmekte fayda olduğuna değinen Prof. Dr. Ateş Kara, "Yaz aylarında genel bir rahatlamamız olabilir, ama bu virüsün mevsimsel özellik kazanma ihtimalini, diğer ülkelerde de var olacağını düşündüğümüzde, önümüzdeki kış için tekrar bizim hazırlıklı olmamız gerektiği, belki o dönemde bir doz veya iki doz aşıyı özellikle riski olanların olması gerektiğini söylemek gerekecek." Şeklinde konuştu.