AK Partili Taşkın: Sanayi üretim verileri önceki yılın son ayına göre yüzde 9 artış gösterdi

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın 'Geçtiğimiz hafta açıklanan 2020’nin son ayına ilişkin sanayi üretim verilerimiz beklentileri aşarak bir önceki yılın son ayına göre yüzde 9 artış gösterdi.' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.02.2021 18:43 GÜNCELLEME 24.02.2021 18:44 GÜNCEL
AK Partili Taşkın: Sanayi üretim verileri önceki yılın son ayına göre yüzde 9 artış gösterdi

Yapılan açıklama şu şekilde:

Geçtiğimiz hafta açıklanan 2020’nin son ayına ilişkin sanayi üretim verilerimiz beklentileri aşarak bir önceki yılın son ayına göre yüzde 9 artış gösterdi. 

Salgın başladığında Türkiye’nin 2020’de yüzde 5 daralacağını öngören IMF, gelinen noktada Türkiye’nin yüzde 1,2 büyüyeceği şekilde önceki tahminin güncellemek zorunda kaldı.

Tedarik zincirlerinde yaşanan tüm aksaklıklara rağmen üretim sektörümüz uluslararası taahhütlerde tüm dünyaya örnek olacak bir gayret ortaya koydu.

Geçtiğimiz yıl her şeye rağmen 169,5 milyar dolar ihracat rakamına ulaşarak küresel ihracattaki payımızı ilk defa yüzde 1’in üzerine çıkardık.

Son verilerde açıkça göstermektedir ki; Türkiye, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti iktidarında, 2023 ekonomik hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlemeye devam etmektedir.

Türkiye'nin geçen yıl yaptığı 2 milyar 730 milyon 157 bin dolarlık yaş meyve ve sebze ihracatının 653 milyon 539 bin dolarlık kısmını gerçekleştiren seçim bölgem Mersin, bu alanda 2020’nin ihracat şampiyonu oldu.

Akdeniz’in incisi Mersin, iklim yapısı ve verimli topraklarıyla, 83 çeşit ürünün yetiştiği ülkemizin en önemli tarım kentleri arasında yer almaktadır.

Yaklaşık 333 bin hektar alanda yılda 2,6 milyon ton meyve, 2,3 milyon ton sebze üretilmektedir. 

Ülkemizin en büyük konteyner limanına da ev sahipliği yapan Mersin, ürettiği bu ürünleri ihraç etmesiyle de önemli ölçüde döviz girdisi sağlamaktadır. 

Koronavirüs salgınının yaşandığı bir dönemde bu başarının mimarları olan çiftçimizi, ihracatçımızı ve tarım sektöründe çalışan kamu personellerimizi tebrik ediyorum.

Teşekkür ederim.