AÖL 1. dönem sınav sonucu sorgulama! MEB Açık Öğretim Lisesi sonuçları için beklenen gün!
AÖL 1. dönem sınav sonuçları açıklandı mı? MEB tarafından 5-6 Aralık tarihlerde yapılması planlanan sınavlar çevrimiçi olarak 25 Şubat- 1 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildi. Online sınavlara katılan Açık Öğretim Lisesi öğrencileri 1. dönem sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak ediyor. Sonuçlar AÖK Bilgi sistemi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifre ile sorgulanacak...
ABONE OLPandemi nedeniyle online olarak internet üzerinden yapılan AÖL 1. dönem sınavları için öğrencilerin sabırsız bekleyişi devam ediyor. AÖK Bilgi Yönetimi sistemi üzerinden yapılan sınavlarda öğrencilere sorumlu oldukları derslerden 20 soru yöneltildi. Öğrenciler sınavda karşılarına gelen soruları cevaplandırırken hangi şartlar altında dersleri geçeceğini araştırıyor. Sınavlarda en az 9 soruya doğru yanıt veren adaylar derslerini başarıyla tamamlayacak. Yanlış yanıtlar cevapları etkilemezken Açık Lise sınavları 100 puan üzerinden değerlendirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı kılavuzda sonuçların Açık Öğretim Okulları üzerinden sorgulanacağını duyurdu. Sınavların tamamlanmasının üzerinden 8 gün geçerken öğrenciler AÖL 1. dönem sınav sonuçları bugün açıklanır mı? sorusuna odaklandı.
AÖL SINAV SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınav öncesi yayınlanan kılavuza göre sonuçlar Açık Öğretim Okulları Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifre ile öğrenilebilecek.
AÖL 1. DÖNEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
25 Şubat- 1 Mart tarihleri arasında yapılan online sınavların sonuçlarıyla ilgili MEB’den henüz resmi bir açıklama gelmedi. Açık Öğretim Lisesi 2. dönem sınavlarının 25 Mart’ta yapılacağı göz önünde bulundurulursa sınav sonuçlarının Mart ayının ikinci haftası açıklanması bekleniyor.
SİSTEMDE ÇALIŞMA YAPILIYOR!
Sınav sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığını merak eden adaylar aol.web.meb.gov.tr adresine girmeye çalışırken " Sistemde çalışma var" hatası ile karşılıyor. Milli Eğitim Bakanlığından konuyla ilgili ilgili resmi bir açıklama bulunmazken bu problemi yaşayan adaylar, sosyal medyada sınav sonuçlarının sisteme yüklenmesi sebebiyle bu hatanın meydana geldiğini tartışıyor.
2021 AÇIK LİSE DERS GEÇME NOTU!
Açık Öğretim Lisesinden mezun olmak isteyen öğrenciler için toplan kredinin 170 ve üzeri olması gerekirken öğrenim görülen dönemin en az 8 veya üzeri olması gerekmektedir. Ortak derslerin başarıyla tamamlayan adaylar yukarıda belirtilen kriterleri sağladıkları takdirde mezun olabilir. Açık Lise sınavlarında 20 sorudan en az 9 soruya doğru yanıt veren aday dersi geçmiş sayılır. AÖL ders geçme notu 2021 yılında 45 olarak belirlenmiştir.
SINAVIN DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?
Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli olarak 4 seçenekli 20 soru sorulacak. Her doğru yanıtın puan olarak karşılığı 5 (beş) olacak. Yanlış verilen cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek. e her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır. Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacak. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir. Hatalı sorular çıkması durumunda iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılacaktır.
SINAVA İTİRAZLAR İÇİN DUYURU YAYIMLANDI!
Öğrenciler, sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını, sınavın tamamlanmasından itibaren, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sonuçların AÖK Bilgi Yönetim Sisteminden ilan edilmesinden itibaren 5 (beş) takvim günü içerisinde; T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Halk Bankası şubelerinden herhangi birine kendisine ait T.C. kimlik numarası ile KDV dâhil 30 (otuz) TL itiraz ücreti yatırarak e-İtiraz Modülü (https://eitiraz.meb.gov.tr) üzerinden yapacaklardır.
Öğrenciler belirlenen itiraz süresi dışında itiraz başvurusu yapamayacaklardır. Dilekçe ve faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. İtirazların değerlendirilmesinde e-İtiraz Modülüne (https://eitiraz.meb.gov.tr) giriş tarihi dikkate alınacaktır. Sınav soruları/cevap anahtarlarına yapılan itirazlar Ölçme Değerlendirme Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, sınav uygulamasına ve sınav sonuçlarına ilişkin itiraz başvuruları Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü tarafından sonuçlandırılarak öğrencilere bildirilecektir.
HANGİ DURUMLARDA SINAV GEÇERSİZ SAYILIR?
Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi ya da öğrencinin başkası adına soruları cevaplaması,
öğrencinin sınavı teknik hilelerle (ekran karartma, ekran kilitleme, vb.) duraklatması ya da sınavın güvenliğini ve akışını etkileyecek herhangi bir eylemde bulunması veya öğrencinin sınav sırasında ekran dışına çıkması,
Sınav kurallarının ihlal edilmesi,
Öğrencinin, aynı eğitim öğretim yılı ve dönemi için daha önce yapılan sınavlara katılmış olması durumlarında geçersiz sayılacaktır.