Nikah ve düğünler iptal mi? 3 Nisan cumartesi günü nikahlar ve düğünler kaç kişi olabilecek?

Koronavirüs nedeniyle düğünler, merasimler geçici süre iptal edilmişti ve nikah törenleri de belirli kısıtlamalar ile gerçekleşiyordu. Kademeli normalleşme adımları sonrası artan vakalar ile yeni kararlar alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni korona kararlarını açıkladı. İçişleri Bakanlığı da "Tedbirlerin Gözden Geçirilmesi" konulu genelgeyi paylaştı. Nikah merasimleri nasıl olacak sorusu da yanıt buldu.

ABONE OL
GİRİŞ 30.03.2021 09:24 GÜNCELLEME 30.03.2021 09:27 GÜNCEL
Nikah ve düğünler iptal mi? 3 Nisan cumartesi günü nikahlar ve düğünler kaç kişi olabilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı ardından yaptığı açıklama ile birlikte vatandaşlar yeni normalleşme adımları hakkında detaylı bilgi edinebilmek için arama motorlarında araştırma yapmaya devam ediyor. nikah, düğün ve nişanlar hakkında alınan karar ve Türkiye risk haritası merak konusu oldu. Peki, düğün salonları açılacak mı? Nikahlar nasıl olacak? İşte öne çıkan tüm gelişmeler...

Düğünler İptal Mi? Hafta Sonu Cumartesi ve Pazar Düğün ve Nikah Yapılabilecek Mi?

Bu hafta sonu (3-4 Nisan) için önceden tarih alınmış nikah veya nikah merasimi şeklindeki düğünler yapılabilecek ve iptal edilmeyecek.

Hafta Sonu Düğüne Katılacaklar Sokağa Çıkma Yasağından Muaf Mı?

Bu hafta sonu (3-4 Nisan) için önceden tarih alınmış nikah veya nikah merasimi şeklindeki düğünlere katılacaklar kısıtlamadan muaf tutulacak.

Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurullar, kişilerin bir araya gelmesine neden olan her türlü etkinlikler, nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, halı saha, yüzme havuzu gibi tesislerde daha önce illere gönderilen genelgede belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda süregelen uygulamaya aynen devam edilecek. Daha önce kısıtlama uygulanan yüksek ve çok yüksek risk grubunda bulunan illerde ise il hıfzıssıhha kurullarınca alınan karara göre uygulama belirlenecek.

İşte Yeni Risk Haritası

ÇOK YÜKSEK (KIRMIZI) İLLER 

Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Kütahya, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Isparta, Konya, Karaman, Mersin, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Ankara, Kırıkkale, Eskişehir, Bilecik, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Çankırı,Kastamonu, Sinop, Çorum, Samsun, Amasya, Tokat, Yozgat, Kayseri, Sivas, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Elazığ, Erzincan, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Rize, Artvin, Ardahan, Iğdır.

YÜKSEK ( TURUCU) İLLER 

Ağrı, Kars, Bingöl, Tunceli, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Kırşehir, Afyonkarahisar, Burdur, Denizli, Manisa

ORTA (SARI) İLLER 

Hakkari, Van, Bitlis, Muş, Batman, Siirt, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Uşak

DÜŞÜK (MAVİ) İLLER 

Türkiye'de düşük riskli il olarak sadece Şırnak yer aldı.