THY ve Pegasus'tan son dakika tam kapanma ve bilet açıklaması

THY ve Pegasus'tan Başkan Erdoğan'ın açıkladığı koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tam kapanma kararı ve biletlerle ilgili duyuru yapıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.04.2021 23:02 GÜNCELLEME 27.04.2021 15:32 GÜNCEL
THY ve Pegasus'tan son dakika tam kapanma ve bilet açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından 29 Nisan Perşembe günü saat 19:00’dan 17 Mayıs Pazartesi saat 05:00’e kadar tam kapanma uygulanacağını açıkladı.
 

Son dakika haberi! Tam kapanma dönemi! Erdoğan tüm detayları açıkladı


HAVAYOLU ŞİRKETLERİNDEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Kararın ardından THY'den şu açıklama yapıldı;

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından, yurt içi uçuşlarla ilgili şu duyuruyu yaptı:

"Değerli misafirlerimiz, yetkili otoritelerin kararı gereği 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında yurt içi uçuşlar için seyahat izin belgesi zorunlu olacaktır. Belgesi olan yolcularımız uçuşlarını gerçekleştirebilirler."


Pegasus Hava Yolları'ndan da tam kapanma kararına ilişkin açıklama yapıldı.

Pegasus'tan yapılan açıklamada, ''29 Nisan 2021 tarihinde başlayıp 17 Mayıs 2021 tarihine kadar sürecek tam kapanma sürecinde zorunlu haller haricinde seyahatlerde kısıtlamalar bulunmaktadır.. 27 Nisan 2021 tarihinden önce alınan ve 17 Mayıs’a kadar olan tüm yurt içi biletler için cezasız değişiklik, açığa alma ve ücretsiz iptal haklarınız bulunmaktadır.T.C. İçişleri Bakanlığı’na ait e-başvuru sistemi üzerinden veya 199'u arayarak seyahat izin belgesi alınması ve beraberinde HES kodunun ibrazı gerekmektedir. Bu koşulları sağlamayan misafirlerimiz uçuşlara kabul edilmeyecektir.'' denildi.

KAYNAK : Haber7