Yunanistan'dan mültecilere zulüm: İşkence ile sınırdışı ettiler

Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan güvenlik güçlerince 42 düzensiz göçmen kıyafetleri çıkarılarak, çıplak vaziyette Türkiye sınırına adeta işkence edilerek gönderildiğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 30.06.2021 09:56 GÜNCELLEME 30.06.2021 09:58 GÜNCEL
Yunanistan'dan mültecilere zulüm: İşkence ile sınırdışı ettiler

Yunanistan'ın göçmenlere yönelik şiddet eylemleri ve geri itmeleri devam ediyor. Avrupa'nın ve uluslararası hukuk platformlarının tepkilerine rağmen geri itme politikaları ve şiddet eylemlerinden vazgeçmeyen Yunanistan, sınır bölgesinde yeni bir işkence eylemine başvurdu.

İŞKENCE İLE SINIRDIŞI

MSB’den yapılan yazılı açıklamada, Yunanistan’ın göçmenlere karşı zulme devam ettiği belirtlidi.

Yunanistan’dan Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 12’si çıplak toplam 42 düzensiz göçmen grubunun Edirne sınırında yakalandığı belirtilerek, “Düzensiz göçmenlerle yapılan mülakatta Yunanistan’da yakalandıktan sonra kendilerine yemek ve su verilmediği, sert şekilde davranıldığı, tamamen kıyafetleri çıkarılarak Türkiye’ye zorla dövülerek gönderildikleri öğrenilmiştir” denildi.

51 GÖÇMEN KURTARILDI

Bodrum’da Türk kara sularına itilen 51 kaçak Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Osmaniye’de durdurulan yolcu otobüsünün bagajından 12 kaçak göçmen çıktı, İzmir’de bir bağ evine yapılan operasyonda 32 sığınmacı yakalandı, iki organizatör tutuklandı.

KAYNAK : AA