Yusuf Alabarda'dan kritik Tunus uyarısı: Uyursak ölürüz!

Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Strateji Uzmanı Yusuf Alabarda, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Tunus'ta gerçekleşen darbe girişiminin arkasında BAE'nin olduğunu iddia etti.

ABONE OL
GİRİŞ 26.07.2021 03:38 GÜNCELLEME 26.07.2021 03:42 GÜNCEL
Yusuf Alabarda'dan kritik Tunus uyarısı: Uyursak ölürüz!

Tunus Cumhurbaşkanı tarafından mevcut Başbakan Meşişi'nin görevden alınması ve dokunulmazlıkların kaldırıldığını açıkladı. Bunun bir askeri darbe olduğunu belirten Haliç Üniversitesi Öğretim üyesi Yusuf Alabarda Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Olayların arkasında Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) olduğunu söyledi.

Alabarda'nın açıklamaları şöyle:

Tunus'ta BAE darbesi.. BAE, BAE değildir. Coğrafya darbe, terör ve 5.kol faaliyetleri ile tarumar ediliyor. Birileri hala "güvenlikçi siyaset" diyerek itibarsızlaştıriyor. Kahpelik bu ya, aynı gece Şehit Ömer Halisdemir üzerinden zemin yoklanıyor. Uyursak ölürüz.

TUNUS'TA NE OLDU?

Tunus Cumhurbaşkanı, mevcut Başbakan Meşişi'yi görevden aldığını, atayacağı bir başbakanla yürütmeyi devralmaya karar verdiğini açıkladı. Tunus Cumhurbaşkanı, meclisin tüm yetkilerini dondurduğunu ve milletvekillerinin dokunulmazlıklarını askıya aldığını duyurdu.