'Suriyeli' diye servis ettiler: Türk vatandaşı çıktı

Mülteci karşıtlığı ve ırkçı söylemlerin arttığı son zamanlarda, Şırnak'ta ambulans kaçıran kişiyi de 'Suriyeli' diye servis ettiler. Akli dengesi yerinde olmayan ve gözaltına alınan kişinin Siirt nüfusuna kayıtlı olduğu ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.08.2021 16:18 GÜNCELLEME 14.08.2021 16:39 GÜNCEL
'Suriyeli' diye servis ettiler: Türk vatandaşı çıktı

Sosyal medyada, mülteci karşıtlığı ve ırkçı söylemlerle toplumsal tepki oluşturmaya yönelik asılsız paylaşımlar yapılmaya devam ediliyor.

'SURİYELİ' ŞAHIS DİYE SERVİS EDİLDİ

Son olarak Aykırı isimli haber sitesi, "Şırnak'ta Suriyeli şahıs Devlet Hastanesi’nden ambulansı kaçırarak halkın üstüne sürdü. Silopi’ye kadar giden Suriyeli şahıs, polisin havaya ateş açması ile durduruldu" şeklinde bir haber servis etti.

TÜRK VATANDAŞI ÇIKTI

'Suriyeli' denilerek paylaşılan kişinin Siirt nüfusuna kayıtlı Türk vatandaşı olduğu tespit edildi. Yakalanarak gözaltına alınan şahısın, akli dengesinin yerinde olmadığı öğrenildi.

AK PARTİ'Lİ MİLLETVEKİLİNDEN TEPKİ

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Twitter adresinden yaptığı paylaşımda, "Ambulansı kaçıran kişinin Suriyeli değil, Siirt nüfusuna kayıtlı ve akli dengesi yerinde olmayan biri olduğu ve yakalandığı GERÇEĞİ karşısında; Bu yalanı yutanlar bu siteyi takip etmekten vazgeçer mi? Hayır! Yalanla beslenenler, yalanı yaymayın. Çok fena cezalar geliyor çok!" diyerek tepki gösterdi.