Üzmez: Bana komplo kurdular

14 yaşındaki B.Ç isimli kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklanan yazar Hüseyin Üzmez'den olayla ilgili ilk açıklama geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.04.2008 23:00 GÜNCELLEME 26.04.2008 23:00 GÜNCEL
Üzmez: Bana komplo kurdular

Edinilen bilgiye göre, polis ekipleri Bursa'nın İnegöl İlçesinde yaşayan B.Ç. ve annesi Livaze Ç.'yi haklarındaki fuhuş ihbarı nedeniyle takibe aldı.

İddiaya göre, dün akşam takip sırasında Hüseyin Üzmez'in evine girdikleri tespit edilen Livaze Ç. ile kızı B.Ç. evden çıkarken gözaltına alındı. Livaze Ç. ile kızının emniyetteki sorgularında, Hüseyin Üzmez'in kendilerine para yardımında bulunduğunu, kocasına da Mudanya'da iş bulmayı vaat ettiğini ayrıca Üzmez'in, B.Ç.'ye cinsel istismarda bulunduğunu söylediği iddia edildi.

Bunun üzerine Mudanya Hasanbey Mahallesi Kesikselvi Sokak üzerindeki evinde dün gece saat 23:30 sıralarında gözaltına alınan Hüseyin Üzmez'in ilk sorgusunda susma hakkını kullandığı belirtildi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye çıkartılan Üzmez, küçük yaştaki kıza cinsel istismarda bulunmak anne Livaze Ç. ise kızının istismarına göz yummak iddiasıyla tutuklandı.

Yazar Hüseyin Üzmez, Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden çıkartıldığı sırada gazetecilerin sorusu üzerine olayın komplo olduğunu belirterek, 'Olayın ne olduğunu mahkeme bittiğinde göreceksiniz. Mahkeme sırasında konuşmak yanlış. Ondan sonra hesaplaşacağız merak etmeyin. Mahkemenin sonuna kadar bekleyeceksiniz. Bu büyük komplodur.' dedi.
Şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.