Ukrayna'da savaş çıkınca "Türkiye'nin kaybettiği amelelerden" ses geldi

Daha önce "Türkiye bir amele kaybetti, Ukrayna bir diş hekimi kazandı." paylaşımıyla Türkiye'nin durumunu kötüleyerek Ukrayna'ya giden bir diş hekimi, savaş patlak verince Türkiye'den yardım istedi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.02.2022 23:00 GÜNCELLEME 24.02.2022 23:00 GÜNCEL
Ukrayna'da savaş çıkınca "Türkiye'nin kaybettiği amelelerden" ses geldi

Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasıyla diğer ülke vatandaşları can korkusuyla Ukrayna'yı terk etmeye başladı.

Ukrayna Rusya savaşında Halk TV'den yalan haber: Türk konsolosluğu ülkeyi terk etti

Dışişleri Bakanlığı, ülkeden ayrılmak isteyen Türk vatandaşları için gerekli destek ve yönlendirmenin sağlanacağını bildirdi. Açıklamada, Türk vatandaşlarına mevcut aşamada evlerinde veya güvenli bir yerde kalmaları ve seyahatten kaçınmaları tavsiyesinde bulunuldu.

"TÜRKİYE'NİN AMELESİ" YARDIM İSTEDİ

Bir süre önce sosyal medyada pasaportunun resmini paylaşarak "Türkiye bir amele kaybetti, Ukrayna bir diş hekimi kazandı." diyen Türk ülkesine geri dönmek için yardım istedi.

DIŞİŞLERİ'DEN YARDIM TALEBİ

Savaşın başlamasıyla Dışişleri Bakanlığı'na Twitter üzerinden ulaşan kullanıcı, kaldığı otelin adını ve iletişim bilgisini bakanlıkla paylaştı ve tahliye edilmesini talep etti.

Dışişleri Bakanlığı'nın verdiği cevapta ise "Sayın vatandaşımız, sizlere veya yakınlarınıza ulaşabilmemiz için iletişim bilgilerini ve bulunulan yer bilgisini paylaşmanızı rica ediyoruz." ifadeleri yer aldı.

KAYNAK : Haber7