Adnan Oktar, cezaya saygı duydu!

“Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek'” suçundan 3 yıl hapis cezası alan Adnan Oktar, karara saygı duyduğunu ama mahkemelerin baskı altında olduğunu iddia etti.

ABONE OL
GİRİŞ 16.05.2008 15:40 GÜNCELLEME 16.05.2008 15:40 GÜNCEL
Adnan Oktar, cezaya saygı duydu!

“Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek'” suçundan, İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin TCK'nın 220. maddesinin birinci fıkrası uyarınca 3 yıl hapis cezasına mahkum ettiği Adnan Oktar, “Mahkemenin kararına saygı duyuyorum” dedi…

Haber5.com’dan Selim Akduman’ın sorularını cevaplayan Oktar, mahkemenin kararına saygı duyduğunu ve hakkını helal ettiğini söyledi. 3 yıl ceza aldığı davada mahkemeye baskı yapıldığını söyleyen Oktar, Müslümanlara, inananlara, milliyetçilere yönelik her olayda bir baskı sisteminin olduğunu söyleyerek Masonları işaret etti.

MASONLAR MEDYADA ÇOK ETKİLİ

Masonların localar arası yardımlaşma ile yaptıkları bir çalışma olduğunu ifade eden Oktar, locaların basında çok etkili olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Biraderlerin birbirlerine desteğiyle. Birbirlerine hem destek sağlıyorlar, hem de bilgi akışı sağlayarak destek veriyorlar. İllaki haklı olmaları gerekmiyor. Çünkü illegal faaliyette haklılık gerekmez. İllegal her türlü imkânı kullanıyorlar. Basında çok fazla etkileri var. Özellikle büyük basın üstünde adeta tekel oluşturmuş durumdalar. İstedikleri haberi, istedikleri gibi çıkarabiliyorlar, istedikleri gibi kamuoyunu yönlendirebiliyorlar. Dolayısı ile de mahkemelere etki etme imkânları oluyor.”

Türkiye’nin tam bağımsız yargıya ihtiyacı olduğunu ifade eden Oktar, 3 yıl ceza aldığı davayı Yargıtay’a taşıyacaklarını belirtti. Mahkemelerin baskı altında olduğunu ifade eden Oktar, “Belki Yargıtay olayları daha da titiz ele alıyor olabilir.” dedi.








KONUYLA İLİŞKİLİ HABER


Adnan Oktar'a 3 yıl hapis kararı
Mahkeme, kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak tanınan Adnan Oktar, hakkında "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan 3 yıl hapis cezası verdi.


Haber 7