Almanya'da 5'li zirve! Türkiye'den İsveç ve Finlandiya'yla ilgili net mesaj!

Türkiye, Almanya, İngiltere, ABD ve Fransa yetkilileri Berlin'de zirve gerçekleştirdi. Kritk görüşmeye ilişkin bakanlıktan açıklama geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.06.2022 21:11 GÜNCELLEME 14.06.2022 21:11 GÜNCEL
Almanya'da 5'li zirve! Türkiye'den İsveç ve Finlandiya'yla ilgili net mesaj!

Berlin'de Türkiye, Almanya, ABD, İngiltere ve Fransa temsilcileri bir araya geldi. Toplantıda NATO zirvesi, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusu, gıda sevkiyatı ve Ege konuları ele alındı.

TÜRKİYE'DEN TAVİZ YOK! ŞARTLARINI SIRALADI!

Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada," İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvuruları bağlamında terör örgütleri konusunda somut adımlar atılmadan ilerleme kaydedilmeyeceği belirtildi. Ege ve Akdeniz konularında Türkiye'nin meşru haklarında taviz vermeyeceğinin altı çizildi. Dünya gıda güvenliği açısından Karadeniz tahıl sürecinin önemine dikkat çekildi." denildi.

Berlin’de gerçekleşen beşli görüşmeye Cumhurbaşlanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, Almanya Federal Şansölyelik Dış ve Güvenlik Politikası Danışmanı Jens Plötner, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Birleşik Krallık Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Lovegrove ve Fransa Dışişleri Bakanlığı Politika ve Güvenlik İşleri Genel Müdürü Philippe Errera katıldı.

Toplantıda 29-30 Haziran'da Madrid'de gerçekleşecek NATO Zirvesi ve stratejik konsepti, İsveç ve Finlandiya'nın üyelik başvuru süreçleri, Ukrayna savaşındaki gelişmeler ve Karadeniz tahıl sevkiyatı süreci, Ege ve Akdeniz meselelerinin yanısıra Suriye, Afganistan ve İran gibi bölgesel konular değerlendirildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR