Bakan Koca'dan "hekimlere silah ruhsatı verilsin" talebine tepki

Hekimlere silahlı ruhsat talebine tepki gösteren Sağlık Bakanı Koca, "Şiddet olaylarını lanetleyen milyonlar ile hekimleri arasına silahın girmesi nasıl düşünülebilir?" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.07.2022 20:15 GÜNCELLEME 11.07.2022 22:57 GÜNCEL
Bakan Koca'dan "hekimlere silah ruhsatı verilsin" talebine tepki

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hekimsen'in doktorlara silahlı ruhsat talebine tepki gösterdi. Koca, "Şiddet olaylarını lanetleyen milyonlar ile hekimleri arasına silahın girmesi nasıl düşünülebilir?" ifadelerini kullandı. Koca'nın sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle: 

"Hekimler adına hareket ettiğini ileri süren bir yapı, bugün yayınladığı bildiride, hekimlere ruhsatlı silah verilmesini talep etti. Şiddet olaylarını lanetleyen milyonlar ile hekimleri arasına silahın girmesi nasıl düşünülebilir? Hastayla hekim nasıl hasım gibi gösterilebilir?

Bu vesileyle halkımıza hatırlatmak isterim: Dr. Ekrem Karakaya cinayeti yürekleri yaktı. Şiddet eğiliminin nelere yol açabileceği görüldü. Sağlıkta şiddetin nedenlerinde bilinçsiz beklenti, ortamın stresi ağırlıkta. Hekime güveni esas alın. Hekim elinden gelenin en iyisini yapar."

HEKİMSEN'İN YAYIMLADIĞI BİLDİRİ

Hekimsen'den paylaşılan bildiride şu ifade yer almıştı;

  • Hekimlerden isteyenlere diğer birçok devlet personeline yapıldığı gibi çok düşük vergilerle silah ruhsatı verilmesi, elektromanyetik silahların sağlık kurumlarında yaygınlaştırılması, ASM'lerde de asgari elektromanyetik silahlı güvenlik görevlisi istihdamının sağlanması.

Hastanelerin güvenliği yeniden gündem: Son kanun ne diyor? X-Ray önlemi alınabilir mi?

HASTANELERİN GÜVENLİĞİ YENİDEN GÜNDEMDE

Konya Şehir Hastanesi'nde görevli Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya'nın öldürülmesi hastanelerdeki güvenlik sorununu bir kez daha gündeme getirdi. Sağlık çalışanlarına şiddet her kesimden tepki çekerken, caydırıcı adımların atılması da oldukça önemli. 

Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara daha ağır cezaların uygulanması gündemdeydi. Daha önce de hastanelerin girişine X-ray cihazı konulması da tartışılmıştı. 

Geçtiğmiz Mayıs ayında Resim Gazete'de yayımlanan Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la birlikte kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi amaçlanmıştı. 

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR