Kılıçdaroğlu'ndan aday sorusuna cevap

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde kanaat önderleri ve muhtarlarla bir araya geldi. CHP lideri adaylıkla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 21.07.2022 19:08 GÜNCELLEME 21.07.2022 19:08 GÜNCEL
Kılıçdaroğlu'ndan aday sorusuna cevap

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde kanaat önderleri ve muhtarlarla bir araya geldi.



'CUMHURBAŞKANI ADAYININ NİTELİKLERİNİ SAYDIK'

Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığına çok yakışıyorsunuz; aday mısınız?" sorusu üzerine ise, "Cumhurbaşkanlığını belirleme yetkisi 6’lı masada. Bu konuda görüş birliğini sağladık. Görüş birliğine vardık. 6 lider sadece cumhurbaşkanının niteliklerini belirlediler ve onu kamuoyu ile paylaştılar. Cumhurbaşkanı olacak kişinin ahlaklı olması lazım, erdemli olması lazım, devleti tanıması lazım, devlet aklının olması lazım, tecrübeli birinin olması lazım gibi nitelikleri saydık. Bu niteliklere uygun bir cumhurbaşkanı adayımız çıkacak, inşallah Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin onurlu 13’üncü cumhurbaşkanı olacak."  ifadelerini kullandı

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR