FETÖ'cü Albay Mustafa Koç, ABD vatandaşı oldu

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi başarısız olduktan sonra yurtdışına kaçan Emekli Deniz Kurmay Albay Mustafa Koç, resmen ABD vatandaşı oldu

ABONE OL
GİRİŞ 09.08.2022 10:24 GÜNCELLEME 09.08.2022 10:28 GÜNCEL
FETÖ'cü Albay Mustafa Koç, ABD vatandaşı oldu

2016’da hain FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi başarısız oldu. Kalkışmanın ardından bir kısım FETÖ’cü yurtdışına kaçtı. Deniz Kuvvetleri’ne 90’larda yerleşmiş ve "ihanet albümü" denilen 1997 Deniz Harp Akademisi albümünde yer alan 10 FETÖ’cüden üçü firari durumda.

ABD VATANDAŞI OLDU

O firari FETÖ’cülerden biri olan Emekli Deniz Kurmay Albay Mustafa Koç, 2 Ağustos’ta ABD vatandaşı oldu.

Sosyal medya hesabında "Hayatımda yeni bir devre... Artık yeni bir bayrağım var" şeklinde mesaj paylaşan ve ABD bayraklı fotoğrafını yayınlayan Koç, sosyal medyada alay konusu oldu.

FETÖ PROPAGANDASI YAPMAYA DEVAM EDİYOR

ABD’de yaşayan Mustafa Koç, sosyal medya hesabı üzerinden FETÖ propagandası yapmaya devam ediyor.

10 FETÖ’CÜDEN 7'Sİ TUTUKLU DURUMDA

1997 Deniz Harp Akademisi albümünde yer alan diğer 3 FETÖ’cü ise firari durumda yurt dışında bulunuyor:

Deniz Kuvvetleri Plan Prensiplere Daire Başkanı Tuğamiral İrfan Arabacı. Darbe başarılı olsaydı Deniz Kuvvetleri Komutanı olacaktı.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR