'FETÖ'cüler projeyi çaldı' demişlerdi! Bayraktar TB-2'lerin özelliği buna müsaade etmiyor

Terör örgütü FETÖ’ye yakınlığıyla bilinen Vuslat Bayoğlu’nun Afrika’daki şirketi tarafından üretilen İHA'ların ardından akıllara Bayraktar TB2'lerin çizimlerinin dışarıya sızdırılmış olabileceği geldi. Ancak bunun mümkün olmadığı anlaşıldı

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2022 07:32 GÜNCELLEME 28.09.2022 09:15 GÜNCEL
'FETÖ'cüler projeyi çaldı' demişlerdi! Bayraktar TB-2'lerin özelliği buna müsaade etmiyor

Bayraktar TB-2'nin yazılımları ve çizimlerinin sızdırılma ihtimalleriyle ilgili Türkiye Gazetesi'ne konuşan savunma politikaları analisti Turan Oğuz, TB2’yi önemli kılanın yazılımı olduğunu, onun da kopyalanamayacağını söyledi.

KOPYALANAMAMASININ NEDENLERİ AÇIK

Analist Oğuz, TB2’nin birkaç sebepten dolayı ön planda olduğunu söyleyerek “Gövde olarak çok rahat yapabilirsiniz ama o bir TB2 olmaz. TB2 birkaç sebepten dolayı öne çıkıyor.

  • 1 çok yakın servis ağı,
  • 2 sürekli geliştiriliyor,
  • 3 yeni çıkan tehditlere karşı hemen karşı tehdit uyguluyor,
  • 4 içindeki yazılımı çok özel,
  • 5 kendi yapımından dolayı farklı kabiliyetleri var.

Form olarak benzer şeyler yapılabilir, yapılıyor da ama onlardan TB2 olmaz. TB2’yi TB2 yapan özellikler düz formu, görüntüsü değil. TB2’yi TB2 yapan yazılımıdır, otonom uçuş kabiliyetidir. Onu ne yaparsanız yapın çözemezsiniz. Çünkü onlar düştüğü zaman içindeki yazılım silinir, içindekiler alınıp kopyalanabilir bir şey değil. O yazılımı çekemediğiniz zaman siz de gidip herhangi bir üniversite öğrencisi grubuna TB2 benzeri bir şey yaptırırsınız” diye konuştu.

KAYNAK : Türkiye Gazetesi
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR