İstanbul'da polis ekipleri 85 kaçak göçmeni yakaladı

İstanbul’da polis ekiplerince düzenlenen denetimlerde, toplam 85 kaçak göçmen yakalanırken, bu kişilere evini kiraya veren 8 kişiye idari işlem yapıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2022 17:15 GÜNCELLEME 18.10.2022 17:31 GÜNCEL
İstanbul'da polis ekipleri 85 kaçak göçmeni yakaladı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince “Göçmen Kaçakçılığı” suçu ile ilgili Zeytinburnu ilçesinde bir dizi denetim gerçekleştirildi.

Dün Zeytinburnu Yeşiltepe Mahallesi'nde yürütülen denetimlerde, çoğunluğu Orta Doğu ve Asya kökenli 85 yabancı uyruklu düzensiz göçmen yakalandı.

EVLERİNİ KİRAYA VEREN 8 İKAMET SAHİBİ GÖZALTINDA

Muhafaza altına alınan kaçak göçmenler sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilirken, denetimler çerçevesinde söz konusu göçmenlere evlerini kiraya veren 8 ikamet sahibi gözaltına alındı.

Ev sahiplerine “Günübirlik Kiralama” suçundan idari işlem yapılırken, yakalanan 85 şahısla ilgili sınır dışı işlemlerinin başlatıldığı duyuruldu.

KAYNAK : İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR