Taksim teröristi Albashır'ın yalanı deşifre oldu

Beyoğlu'daki terör saldırısını gerçekleştiren terörist Albashır'ın Suriye'deki ‘Hacı' kod adlı teröriste İstiklal Caddesinden fotoğraflı takip olayının gerçek olmadığı, bunu kendini kurtarmak için söylediği bir yalan olduğu ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.11.2022 16:06 GÜNCELLEME 17.11.2022 20:59 GÜNCEL
Taksim teröristi Albashır'ın yalanı deşifre oldu

Taksim İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin de yaralandığı patlamadaki yalanlar ve gerçekler netlik kazanmaya devam ediyor.

HİÇ KALKMAMIŞ

PKK/YPG üyesi terörist Ahlam Albashir'in ifadesinde, İstiklal Caddesi'ndeki bekleyişinde kendisine fotoğraflı takip yapıldığını öne sürmüştü. Albashir, Suriye'deki ‘Hacı' kod adlı teröriste fotoğraflarının yollandığını iddia etmişti. Albashir'in ifadesi üzerine, güvenlik kamerası kayıtları ve yapılan detaylı araştırma sonucunda Albashir'in, fotoğraf ve videosunun çekildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirlendi. Polis, teröristin İstiklal Caddesi'nde oturduğu banktan 41 dakika boyunca hiç kalkmadığını tespit etti.

KENDİNİ KURTARMAYA ÇALIŞIYOR

PKK/YPG üyesi Albashir'in yeni ortaya çıkan ifadesinde iddia ettiği “Suriye'deki ‘Hacı' kod adlı teröriste İstiklal Caddesi'nden fotoğraflı takip" olayının gerçek olmadığı, bunu kendini kurtarmak için başvurduğu bir yalan olduğu ortaya çıktı.

 

KAYNAK : AA
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR