İstismar suçuna yeni genelge... Artık bunlar yapılmayacak

Cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suç soruşturmalarına ilişkin yayınlanan genelgede, mağdurların adli süreçte failleri ile yüz yüze getirilmemesi istendi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.11.2022 09:26 GÜNCELLEME 21.11.2022 09:29 GÜNCEL
İstismar suçuna yeni genelge... Artık bunlar yapılmayacak

Adalet Bakanlığı, cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suç soruşturmalarına ilişkin başsavcılıklara genelge gönderdi.

Türkiye gazetesinden Yeşim Eraslan'ın haberine göre genelgede, “Mağdurlar adli süreçte failleri ile yüz yüze getirilmeyecek, kullandıkları kelimeler hukuksal veya tıbbi karşılığına dönüştürülmeden zapta geçirilecek” denildi.

Bakanlığın genelgesinde şu ifadelere yer verildi:

"Bu tür suçlara daha fazla özen ve titizlik gösterilecek, özel bir savcı görevlendirilecek. Olay, bütün ayrıntılarıyla incelenecek. Mağdur beyanı ile kovuşturma aşamasında da yetinilecek, böylece ikincil örselenme engellenecek. Çocuk ve diğer mağdurların ifadeleri Çocuk İzlem Merkezleri (ÇİM) ile Adli Görüşme Odaları’nda (AGO) uzman eşliğinde bizzat Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacak. Mağdurlar adli süreçte failleri ile yüz yüze getirilmeyecek, beyanları alınırken sözü kesilmeden dinlenecek, kullandıkları kelimeler hukuksal veya tıbbi karşılığına dönüştürülmeden ifade ettiği şekilde zapta geçirilecek. Soruşturma gizliliği ilkesine riayet edilecek."

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR