Eğitim yeniden başladı... Hani Kuleli Askeri Lisesi satılmıştı?
15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan Kuleli Askeri Lisesi binası yeniden faaliyete geçti. Lisenin Arap sermayesine satıldığı yalanını dillendirenler ise ne özür diledi ne de düzeltme yaptı.
ABONE OLMilli Savunma Üniversitesi’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, 2022-2023 eğitim yılında, yabancı diller yüksekokulu faaliyete geçtiği aktarıldı. Açıklamada “Kuleli Yerleşkesi’nde hizmet verecek olan yabancı diller yüksekokulunda, harp okullarımızı kazanan öğrencilerimiz yabancı dil hazırlık sınıflarına devam edeceklerdir” denildi.
Kuleli Yerleşkesi’nde 10 Ekim’de düzenlenen açılışa Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu da katıldı.
Milli Savunma Üniversitesi’nin resmi sitesinden duyurulan açılışa ait görüntülere, Kara Harp Okulu Komutanlığı da yer verdi.
YALANCILAR SUSPUS
15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'nün yuvalanma merkezine dönüştüğü saptamasıyla kapatılan Kuleli Askeri Lisesi binasının Arap sermayesine satıldığı yalanıyla uzun süre kamuoyu yanıltılmıştı. Millet İttifakı paydaşları ve medyası, Kuleli Askeri Lisesi'nin "Araplara satıldığı" iddiasıyla hem yalan söylemişti hem Arap düşmanlığı yapmıştı.
Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Danışmanı Hasan Seymen, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı olduğu dönemde bu yalanı dillendirdi. Hasan Seymen, 13 Ağustos 2019 tarihinde, "Her şey haraç mezat! Kuleli Askeri Lisesi'nin binası Araplara satılmış. Milli manevi; paraya tahvil edilemeyen hiç bir şeyin kıymeti yok nazarlarında" demişti.
Kuleli Askeri Lisesi'nin satıldığı yalanı Cumhuriyet gazetesi, Sözcü gazetesi, Birgün gazetesi, FETÖ'cü tr724 sitesi ve Ekşisözlük'te günlerce işlenerek kamuoyu yanıltılmıştı.
İşte o yalan haberler: