Enkazdan 55 saat sonra elindeki muhabbet kuşuyla kurtarıldı

Kahramanmaraş'ta 13 yaşındaki çocuk, enkazdan 55 saat sonra kurtarıldı. Enkazın altında elindeki muhabbet kuşu ile kurtarılmayı beklediği görüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 08.02.2023 13:48 GÜNCELLEME 08.02.2023 15:05 GÜNCEL
Enkazdan 55 saat sonra elindeki muhabbet kuşuyla kurtarıldı

AA'nın aktardığı habere göre, apartmanın enkazından ses gelmesi üzerine, arama kurtarma ekipleri çalışma başlattı.

Yaklaşık üç saatlik çalışmanın ardından ulaşılan 13 yaşındaki Berat Sarı'nın elinde bir muhabbet kuşu tuttuğu görüldü. Hipotermi tehlikesine karşı özel örtülere sarılan Berat Sarı, ambulansa götürüldüğü sırada teyzesi Döndü Öztürk'ü görünce sağlık ekiplerinden durmalarını istedi ve muhabbet kuşunu, yanına çağırdığı teyzesine verdi.

Berat Sarı, hastaneye kaldırılırken teyze Öztürk, yeğeninden aldığı kuşun bakımını üstlendi. Çevreden bulduğu ekmekten yedirdi, şişe kapağından su içirdi. teyze Öztürk, zaman zaman sevinç gözyaşları döktü. 

Arama kurtarma çalışmalarına Azerbeycan ve Dubai'den gelen ekipler de destek verdi.

KAYNAK : AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR