1 Mayıs'ta da kaos planı hazırlanmış

Darbe hazırlığı ve kaos senaryo-larına bir yenisi daha eklendi: ''Polis kıyafetli provokatörler 5 ayrı noktadan ateş açık yeni bir 'kanlı 1 Mayıs' yaratacaktı.''

ABONE OL
GİRİŞ 05.07.2008 07:59 GÜNCELLEME 05.07.2008 07:59 GÜNCEL
1 Mayıs'ta da kaos planı hazırlanmış

Devrim TOSUNOĞLU'nun haberi

Bazı gazetelerin manşetlerine taşıdığı “7 Temmuz’da kaos planı” iddialarının ardından, Ergenekon’un “kaosu” 1 Mayıs’ta çıkarmaya çalıştığı iddia edildi. 1 Mayıs’ın Taksim’de yapılması için ısrarlı davranan sendikalar ve demokratik kitle örgütlerinin bu tutumuna karşılık “İstihbarat alındı, Taksim’e izin verilmeyecek’’ uyarısıyla gündeme gelen polisin söz konusu istihbaratının altında yatan gerçek ortaya çıktı. Polis, örgütün bu konuda çalışmalar yaptığını ve olası 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması halinde polis kıyafetleri giymiş kişilerin havaya silahla ateş açılarak, provokasyona ortam hazırlayacaklarını belirtti.

5 AYRI NOKTADAN ATEŞ

Özellikle yasadışı THKP/C örgütünün itirafçıları ve sempatizanları da bu eylemin hemen akabinde kitlenin içine dağılacak ve sloganlar atarak, polisin müdahalesini sağlamaya çalışacaktı. 5 ayrı noktadan ateş açacak olan şahısların polis ile göstericilerin birbirlerine saldırmasıyla tekrar sahneye çıkacakları ve güvenlik kuvvetlerinin silah kullanma görüntüsüyle çatışma ortamı hazırlayacakları iddia edildi. İstanbul polisi durumu İçişleri Bakanlığı’na, valilik aracılığıyla ‘’Acil’’ koduyla hemen bildirdi. “Eyleme kesinlikle izin yok” açıklamalarının altında yatan nedenin de bu istihbarat olduğu düşünülüyor.

OLAYLARDAN ÖNCE SİLAH ELE GEÇTİ

1 Mayıs tarihine sayılı saatler kalmasına rağmen bir hata yapmamak için daha önce Taksim, Beyoğlu, Tarlabaşı, Elmadağ ve Sıraselviler’de arama ve istihbarat çalışmalarında bulunan polis, bir metruk binada yaptığı aramada, 2 adet 9 milimetre çapında silah ve bu silahlara ait 40 adet mermi buldu. Polisin 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanmaması yönünde aldığı önlemleri gören örgüt mensupları planlarını hayata geçiremeden, belirlenen görev yerlerine gitmeden dağıldılar.

Akşam