New York Times: Erdoğan'ın yenildiğini görmek isteyen çok politikacı vardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçiminde mağlubiyet yaşamasını bekleyen çok sayıda Batılı politikacı olduğunu söyleyen New York Times'ta dikkat çeken bir analiz yer aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.05.2023 11:20 GÜNCELLEME 27.05.2023 15:23 GÜNCEL
New York Times: Erdoğan'ın yenildiğini görmek isteyen çok politikacı vardı

28 Mayıs 2023 seçimlerine saatler kala ABD merkezli yayın yapan New York Times'ta dikkat çeken bir analiz yayınlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yenilmesini bekleyen çok sayıda Batılı lider olduğu kaydedilen analizde, "Uluslararası alanda, ABD'de ve Avrupa'da onun yenildiğini görmeyi çok isteyen birçok lider ve politikacı vardı. Açıkça söylemediler." ifadeleri kullanıldı. 

MİTİNGLERDE YÜKSEK TEMPOSU VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sürecindeki performansına da değinilen analizde Erdoğan bir rock yıldızına benzetildi. New York Times'ta yer alan analizde, konuya ilişkin olarak, "Erdoğan'ın seçim mitinglerinde yüksek temposu var, bir rock yıldızının cazibesine sahip. Yıllar içinde seçmenleri arasında güven inşa etti." denildi. Öte yandan söz konusu analizde, Erdoğan'ın hem Putin hem de Zelenski ile görüşen ender liderlerden biri olduğu da kaydedildi.

 

KAYNAK : Haber7