Başörtüsü teklifi yeniden Meclis gündemine geliyor

Başörtüsüne anayasal güvence sağlayacak olan düzenleme yeniden Meclis gündemine geliyor. AK Parti ve MHP, bu kez muhalefetin desteğini almak istiyor. Muhalefet kanadında ise henüz ortak bir tavır yok.

ABONE OL
GİRİŞ 23.06.2023 16:42 GÜNCELLEME 23.06.2023 16:48 GÜNCEL
Başörtüsü teklifi yeniden Meclis gündemine geliyor

Başörtüsüne anayasal güvence getiren ve ailenin korunmasını öngören düzenleme raftan iniyor. Anayasa teklifi, Meclis'in öncelikli gündemlerinden biri olacak. AK Parti ve MHP, yeni yasama yılında düzenlemeyi Meclis'e sunmayı planlıyor.

Düzenleme, geçen dönem Anayasa Komisyonu'nda görüşülmüştü. CHP ve İyi Parti, "dini inancı sebebiyle" ifadesinin tekliften çıkarılması istemiş, önergeleri reddedilince komisyonu terk etmişti. Teklif komisyonda kabul edilmiş, ancak Genel Kurul gündemine getirilmemiş yeni döneme bırakılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, birçok kez başörtüsünün Anayasal güvence altına alınması gerektiğini söyleyerek, defalarca muhalefete çağrı yaptı.

SAADET, DEVA VE GELECEK PARTİLERİNİN TAVRI ÖNEMLİ OLACAK

Ancak CHP'nin, teklifin aynı şekilde Meclis gündemine gelmesi durumunda destek vermesi beklenmiyor. Bu nedenle 35 milletvekiline sahip Saadet, Deva ve Gelecek partilerinin tavrı önemli olacak. 3 partinin de konuya "uzlaşmacı bir tutum" içinde yaklaşacakları belirtiliyor. Bazı değişikliklerle metne imza atabilecekleri ifade ediliyor.

AK Parti'nin düzenlemeyi Meclis'e göndermeden önce ortak noktada buluşmak için parti yetkilileriyle temasta olması bekleniyor.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR