Son dakika: İzmir'deki İsveç Konsolosluğu'na silahlı saldırı: Türk kadın ağır yaralı

İzmir'deki İsveç Fahri Konsolosluğu'na düzenlenen silahlı saldırı sonucunda konsolosluk çalışanı Türk kadın ağır yaralandı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.08.2023 20:07 GÜNCELLEME 01.08.2023 21:12 GÜNCEL
Son dakika: İzmir'deki İsveç Konsolosluğu'na silahlı saldırı: Türk kadın ağır yaralı

SON DAKİKA HABER: İzmir'in Fahri Konsolosluğu'nda vize başvuru işlemleri sırasında sorun yaşayan Olayda konsolosluk görevlisi Türk kadın ağır yaralandı.

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN SALDIRIYI KINADI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç İzmir'deki İsveç Konsolosluğu'na yapılan silahlı saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakan Tunç açıklamasında,

"İzmir'de bulunan İsveç Konsolosluğu binasında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda yaralanan vatandaşımıza Allah'tan acil şifalar temenni ediyorum.

Bu elim hadisenin aydınlatılması ile ilgili gerekli adli soruşturma başlatılmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti, sınırları içinde faaliyet gösteren misyonların da hak ve hukukunun koruyucusu, güvenlik güçlerimiz de huzurunun teminatıdır." diyerek saldırıyı şiddetle kınadı.

SALDIRIYA İLİŞKİN VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Konak'tak İsveç Konsolosluğu'na yapılan saldırıyla ilgili İzmir Valiliği bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İlimiz Konak ilçesinde, 01.08 2023 günü saat 12.45 sıralarında zihinsel engelli Z.Ö. isimli şahsın silahlı saldırısı sonucu E.T. isimli vatandaşımız yaralanmış olup, yaralı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmıştır.

Olayın faili ise suç aleti ile birlikte gözaltına alınmış ve konuyla ilgili adlî tahkikat başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

KAYNAK : ntv
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR