Tevfik Göksu, Pertev Paşa Konağı'nı yeniden inşa ediyor

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, merhum başbakanlarımızdan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın çocukluğunu geçirdiği Trabzon Pertev Paşa Konağı'nı aslına uygun olarak yeniden inşa edecek.

ABONE OL
GİRİŞ 15.12.2023 23:28 GÜNCELLEME 15.12.2023 23:28 GÜNCEL
Tevfik Göksu, Pertev Paşa Konağı'nı yeniden inşa ediyor

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın çocukluğunun bir bölümünün geçtiği, Trabzon'un önemli kültürel varlıklarından biri olan Pertev Paşa Konağı'nı tarihi dokusuna uygun olarak yeniden inşa edecek.

GÖKSU, KONAĞIN YENİDEN İNŞASI İÇİN İMZA YETKİSİ VERDİ

Milli Gençlik Vakfı, yaklaşık bir yıl önce yıkılarak inşasına başlanan Pertev Paşa Konağı’nın tamamlanması için Esenler Belediyesi’nden destek istedi. Esenler Belediyesi de konuyu belediye meclisi taşıdı. Esenler Belediye Meclisi de Pertev Paşa Konağı'nın yeniden inşa edilmesi için Başkan M. Tevfik Göksu ve Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı’ya Milli Gençlik Vakfı  ile gerekli protokolün yapılabilmesi için imza yetkisi verdi.

PERTEV PAŞA KONAĞI TARİHİ DOKUSUNA UYGUN OLARAK İHYA EDİLECEK

Meclis’e sunulan teklifte, “Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın doğup büyüdüğü, Trabzon'un önemli kültürel varlıklarından biri olan Pertev Paşa Konağı'nı tarihi dokusuna uygun olarak yeniden ihya ederek kültür hayatımıza kazandırmak amacıyla çalışmalar yürütülmektedir. Konağın tahsis edilmiş olduğu kamu yararı statülü Milli Gençlik Vakfı'nın 21 Eylül 2023 tarihli yazı ile söz konusu çalışmaya destek vermemizi talep etmiştir” denildi. Esenler Belediye Meclisi, oyçokluğuyla Pertev Paşa Konağı'nın yeniden inşa edilmesine karar verdi. Karar gereği Esenler Belediyesi, Trabzon’un önemli kültürel varlıklarından biri olan Pertev Paşa Konağı’nın aslına uygun olarak inşa edilmesi için çalışma yapacak.

ASLINA UYGUN OLARAK YENİDEN YAPILACAK

Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın 1933-38 yılları arasında Trabzon’da ikamet ettiği, çocukluğunu geçirdiği tarihi Pertev Paşa Konağı aslına uygun olarak inşa edilecek.

Binanın merhum başbakanlarımızdan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın hatırasını yaşatacak müze ve gençlik çalışmalarının yürütüleceği bir gençlik merkezi olarak kullanılacak. Tarihi konak, şehrin kültür mirasları arasında yaşamaya devam edecek.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR