GSM şirketlerine şok karar!

Vatandaş, apartmanın terasına baz istasyonu kuran GSM operatörü aleyhine açtığı davayı kazandı. Mahkemenin aldığı kararı Yargıtay'ın onaması ile Türkiye'de emsal teşkil edecek bir karar da çıkmış oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 13.08.2008 01:42 GÜNCELLEME 13.08.2008 01:42 GÜNCEL
GSM şirketlerine şok karar!

Ordu Fatsa'da yaşayan Osman Güvenalp, 3 Kasım 2004 tarihinde ilçede bir GSM operatörünün Yeni Kumru Caddesi'nde bir apartmanın terasına yaptığı baz istasyonunun kaldırılması için Fatsa Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı.

Şikayeti görüşen Fatsa Asliye Hukuk Mahkemesi, 23 Kasım 2006 tarihinde, "Baz istasyonunun durdurulması, sökülmesi ve müdahalesinin önlenmesi şeklinde" karar aldı. Bu kararla GSM operatörüne temyiz hakkı doğdu.

‘PARASINI BİLİR’ LAFI ÜZDÜ

Yargıtay da Fatsa Asliye Hukuk Mahkemesi'nin aldığı kararı 30 Haziran 2008 tarihli kararı ile onadı. Uzun süredir kanser hastası eşinin tedavisi ile uğraşan, ancak bu mücadelede eşini kaybeden Osman Güvenalp, bu tür konuların kendisi için çok hassas olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Evimin karşısında baz istasyonunun kurulmasına çok kızdım. Kuran kişilerle irtibata geçtim, ama bana herkes 'parasını bilir' dediler.

Bu cümle bana çok dokundu ve beni kamçıladı. Fatsa Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtım. Kanser tedavisi gören bir ailenin evinin karşısında böyle bir baz istasyonunun sakıncalı olduğunu elime geçen kaynaklarla ispat etmeye çalıştım. Elimde çok somut deliller vardı. Hukuk beni haklı buldu. Bu karardan sonra şehir merkezlerine kuralsızca baz istasyonu kurulacağını zannetmiyorum."