Adalet Bakanı Tunç, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun cezasını değerlendirdi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Somali Cumhurbaşkanının oğlunun yargılandığı davada aldığı cezaya ilişkin "Şikayetçinin de vazgeçmiş olması nedeniyle böyle bir sonuç çıktı" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.01.2024 12:23 GÜNCELLEME 17.01.2024 12:25 GÜNCEL
Adalet Bakanı Tunç, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun cezasını değerlendirdi

Kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Somali Cumhurbaşkanının oğlunun aldığı cezaya ilişkin tartışmaları değerlendirdi.

Tunç, "Somali Cumhurbaşkanının oğlu asli kusurlu, diğeri tali kusurlu adli tıp raporuna göre. Şikayetçi de şikayetinden vazgeçti. Verilen hapis cezasının paraya çevrilmesi herhalde eleştiriliyor. Tabi bu mahkemenin takdiri, taksirle işlenen bir suç. Diğer yandan şikayetçinin de vazgeçmiş olması nedeniyle böyle bir sonuç çıktı ortaya. Kamu davası devam etti. Alınan cezanın miktarı açısından mahkemenin verdiği karar bu yönde oldu" açıklamasını yaptı.

27 BİN 300 LİRA PARA CEZASI

Motokurye Yunus Emre Göçer’e çarparak ölümüne neden olan Somali cumhurbaşkanının oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud'un yargılandığı davada ilk duruşmada karar açıklanmış, Mohamud'a verilen 2 yıl 6 aylık ceza, 27 bin 300 lira para cezasına çevrilmişti.

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR