İstanbul'da çirkin olay! A Haber Muhabiri Ahmet Nazif Vural'ı yere düşürüp darp ettiler

Büyükçekmece Belediyesi'ne yönelik düzenlenen rüşvet operasyonu sonrası belediye önünde toplanan kabalık gazetecilere saldırdı. A Haber Muhabiri Ahmet Nazif Vural'ı yere düşüren zanlılar, gazeteciyi yerde darp etti.

ABONE OL
GİRİŞ 18.01.2024 19:45 GÜNCELLEME 20.01.2024 09:30 GÜNCEL
İstanbul'da çirkin olay! A Haber Muhabiri Ahmet Nazif Vural'ı yere düşürüp darp ettiler

Büyükçekmece Belediyesi'nde rüşvet iddiaları ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında aralarında bir başkan yardımcısı ve İmar Müdürünün de bulunduğu 22 şüpheli gözaltına alındı.

RÜŞVET OPERASYONUNDA GÖZALTI KARARI

Gözaltına alınan şüphelilerden 4'nü odalarında arama yapılmak için polis eşliğinde Belediye Başkanlığı'na getirildi. Bu sırada belediye önünde toplanan kalabalık, gözaltına alınanlara destek verdi.

BELEDİYE ÖNÜNDE KALABALIK TOPLANDI

Arama işlemlerinin ardından zanlılar tekrar emniyete götürülmek için belediye binasından çıkartıldı. Belediye önündeki kalabalık da bu sırada slogan atarak operasyonu protesto etti.

A HABER MUHABİRİ AHMET NAZİF VURAL DARP EDİLDİ

Zanlıların arabaya bindirildiği sırada bir grup, yaşananları kaydeden gazetecilere saldırdı. A Haber Muhabiri Ahmet Nazif Vural'ı yere düşüren zanlılar, gazeteciyi yerde darp etti.

YÜZÜNE TEKME ATILDI

Bir şahsın yerdeki A Haber muhabirinin yüzüne tekme attığı görüldü. Darp edilen muhabir, Büyükçekmece Adliyesi'ne giderek şikayette bulundu.

Öfkeli kalabalık araya giren diğer basın mensupları ve vatandaşlar tarafından sakinleştirildi. Darp edilen muhabir Büyükçekmece Adliyesi'ne giderek şikayette bulundu. Başsavcılık harekete geçti. 3 kişi gözaltına alındı.

ÇİRKİN SALDIRIYA KINAMA

Çirkin saldırı sonrası pek çok kesimden peş peşe tepki yağdı.

BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA TİTİZLİKLE SÜRÜYOR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı ve şüphelilerin gözaltına alındığını belirterek şunları kaydetti:

"Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca Büyükçekmece Belediye Başkanlığında çalışan görevlilere yönelik yürütülen bir adli soruşturma kapsamında gözaltı işlemi yapılmış, bu esnada habercilik görevini yapan AHaber muhabiri Ahmet Nazif Vural ve kameramanı Hüseyin KOÇAK saldırıya uğramıştır. Saldırıya uğrayan basın mensuplarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Olay sebebiyle Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca kasten yaralama suçundan soruşturma başlatılarak tespit edilen şüpheliler gözaltına alınmıştır. Her iki soruşturma da titizlikle devam etmektedir."

AK PARTİ: ÇİRKİN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada "Görevi başında mesleğini icra eden basın mensubu A Haber Muhabiri Ahmet Nazif Vural’a yönelik çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. A Haber Muhabiri Ahmet Nazif Vural’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." dedi.

İLETİŞİM PLATFORMU: GEÇMİŞ OLSUN

Yaşanan olaydan sonra açıklamada bulunan İletişim Platformu Derneği, "A Haber Muhabiri Ahmet Nazif Vural'a yönelik alçakça saldırıyı şiddetle kınıyor, muhabir arkadaşımız Ahmet Nazif Vural ile Turkuvaz Medya'ya ve A Haber'e geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." dedi.

OSMAN NURİ KABAKTEPE: EN SERT ŞEKİLDE KINIYORUM

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, A Haber muhabirine yapılan alçak saldırının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Kabaktepe paylaşımda, "Basın ve medya özgürlüğü, maalesef ki CHP zihniyetinin soğuk yüzü ile yeninden tanışmış oldu. A Haber Muhabiri Ahmet Nazif Vural'a yapılan bu saldırı, tüm basın camiasına ve basın özgürlüğüne karşı yapılan iğrenç bir eylemdir. Yaşanan bu saldırıda, A Haber Muhabiri Ahmet Nazif Vural kardeşime geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, saldırıyı gerçekleştirenleri en sert şekilde kınıyorum." ifadelerini kullandı.

MURAT KURUM'DAN KINAMA

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

Görev başındayken saldırıya uğrayan A Haber muhabiri Ahmet Nazif Vural'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 

Haber yapmaktan başka hiçbir amaç taşımayan gazetecilere yönelik saldırıları kınıyorum..

FAHRETTİN ALTUN: SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: "Büyükçekmece'de görevi başında gazetecilik mesleğini icra ettiği sırada bir grup tarafından saldırıya uğrayan A Haber muhabiri Ahmet Nazif Vural'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, kendisine acil şifalar diliyorum. Halkın temel haklarından biri olan haber alma hürriyetini engellemeye yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyor, İletişim Başkanlığı olarak sürecin takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyorum."

ÖMER ARVAS: VANDALLIĞIN SORUMLUSU CHP YÖNETİMİ VE İBB BAŞKANI

AK Parti MKYK Üyesi ve Genel Merkez Tanıtım Medya Başkan Yardımcısı Ömer Arvas, CHP'lilerin A Haber muhabirine yönelik saldırısına sert tepki gösterdi:

CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’ndeki rüşvet operasyonunu haberleştirmek için belediye önünde yayın yapan A Haber ekibine yönelik saldırı CHP’nin basın özgürlüğüne bakışının özetidir.

İşini yapan bir muhabiri engellemek için yere düşürüp tekmeler savurmak vandallıktır. Bu vandallığın sorumlusu bunca yıldır A Haber’in haberlerinden rahatsız olup toplumu manipüle ederek provoke eden CHP yönetimi ve İBB Başkanıdır.

Bu konuya toplumun geniş kesimlerinin tepki göstermesi olmazsa olmazdır. Farklı mesleklerden insanlara yönelik saldırılara büyük tepki gösteren toplumumuz buna da aynı duyarlılıkla tepki gösterecektir.

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) şu açıklamayı yaptı:

"Büyükçekmece Belediyesi'ne yönelik düzenlenen rüşvet operasyonu sonrası gelişmeleri takip etmek, kamuoyunu bilgilendirmek için olay yerinde olan A Haber Muhabiri Ahmet Nazif Vural'a yapılan çirkin saldırıyı kınıyor, hukuki olarak süreci sonuna kadar takip edeceğimizi deklare ediyoruz.

"BU SALDIRI HEPİMİZE YAPILMIŞTIR"

Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, gazetecileri hedef alan zihniyeti kınıyoruz. Bu saldırı karşısında sessiz kalan sözde gazeteci birlikleri ve cemiyetlerinin de akıl tutulması yaşadığını düşünüyoruz. Bu saldırı hepimize yapılmıştır. Bu saldırı basın meslek ve onuruna yapılmıştır."

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR