Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?

Son 24 saatte çok sayıda yalan ortaya atıldı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) etkin bir şekilde yalanlarla mücadele ederken Ahmet Hakan, iddiaların bilerek ve tasarlanarak ortaya atıldığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.04.2024 17:47 GÜNCELLEME 18.04.2024 17:47 GÜNCEL
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
  • Haber7

Yalan furyası, dozajı artırılarak devam ediyor. Son birkaç günde çok sayıda yalan ortaya atılırken Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), etkin bir şekilde yalanları gün yüzüne çıkardı.

İşte DMM’nin yalanladığı o iddialardan bazıları:

"LGBT VE SIĞINMACILAR İSTİHDAM EDİLECEK" İDDİASI

 “Dünya Bankası proje finansmanı, LGBTİ desteklenmesi ve sığınmacıların istihdamı için verilecek” iddiası ortaya atıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan DMM, iddianın yalan olduğunu belirtti. Açıklamda, "Dünya Bankası ile imzalanan Ülke Çerçeve Programı’nda LGBTİ’nin desteklenmesi söz konusu değildir. Program kapsamında, 'kırılgan gruplar' ifadesiyle, yeşil dönüşümden olumsuz etkilenecek meslek gruplarında çalışanlar ile finansmana erişimde zorluklarla karşılaşanlar kastedilmektedir. CPF dokümanında, ülkemize sığınmacılarla ilgili AB tarafından sağlanan hibe desteklerine ilişkin göstergeler takip edilmekle beraber, sığınmacılar özelinde Dünya Bankası’ndan sağlanacak herhangi bir finansman desteği yer almamaktadır. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz." denildi.

"BAŞIBOŞ KÖPEKLER NEDENİYLE SORUŞTURMA BAŞLATILDI" İDDİASI

“Diyarbakır'daki bir hastanede görev yapan Prof. Dr. Şafak Kaya, hastanenin bahçesindeki başıboş köpekleri toplattı, Bakan Yardımcısı araya girerek hayvanları bahçeye geri getirtti, Kaya hakkında soruşturma başlatıldı” iddiası ortaya atıldı. DMM, Diyarbakır’da hastane bahçesindeki başıboş köpeklerin toplatılması ve bir doktor hakkında soruşturma başlatılması iddiasını yalanladı. İl sağlık Müdürlüğü ise yaptığı açıklamada, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şafak Kaya, Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı olarak görevine devam ettiğini bildirdi.

"KÜRECİK'TEN İSRAL'E BİLGİ AKTARILIYOR" İDDİASI

Kürecik’teki NATO radarının İran’ın İsrail’i vurduğu sırada İsrail’e bilgi aktarıp aktarmadığı yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, “Kürecik radarı, tamamen ulusal güvenliğimiz gereği kurulmuş olup, NATO müttefiki ülkelerin korunmasını amaçlamaktadır. Bu radar sisteminden elde edilen bilgiler NATO prosedürleri çerçevesinde müttefiklerle paylaşılmakta, NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı söz konusu değildir” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan ‘terör devleti’nin doğrudan NATO’nun sağladığı istihbarata ulaşamasa da ABD ile yapılan istihbarat mutabakatları gereği herhangi bir istihbaratın İsrail’e aktarılabileceği belirtiliyor.

"KDV ARTACAK" İDDİASI

'Yiyecek ve içecek satılan yerlerde yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV oranı da yüzde 20'ye çıkartılacağı iddia edilmişti. DMM, yaptığı açılamada, iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

"TSK'DA CHP'NİN SEÇİM ZAFERİ KUTLANDI" İDDİASI

Sosyal medyada "CHP'nin seçim zaferinin Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı Bando ve Armoni Mızıkası tarafından kutlandığı" iddiası öne sürülmüştü. “TSK’nın bünyesinde böyle bir birlik yok” açıklaması yapan DMM, şu ifadeleri kullandı:

“Türk Kara Kuvvetlerine bağlı Bando ve Armoni Mızıkası adlı bir birlik bulunmamaktadır. Armoni Mızıkası Komutanlığı, Milli Savunma Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini yürüten Türkiye'nin en eski ve köklü çok sesli müzik kurumudur.

1 Nisan 2024 tarihinde Armoni Mızıkası Komutanlığı tarafından Ankara'nın hiçbir yerinde prova dahil hiçbir faaliyet yapılmamıştır. Ayrıca ilgili tarihte Kara Kuvvetleri Komutanlığı binasında herhangi bir kutlama gerçekleştirilmemiştir. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.”

"SINAVDA ERDOĞAN'IN VE HZ. MUHAMMED'İN ÇOCUKLARININ İSMİ SORULDU" İDDİASI

Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’ında “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaç çocuğu vardır? Hz. Muhammed’in (asm) çocuklarının isimleri nelerdir?” sorularının sorulduğu iddiası ortaya atıldı. DMM, iddiaları yalanlayarak, “Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Görevde Yükselme Sözlü Sınavında, iddia edildiği gibi sorular sorulmamıştır. İddialar tamamen asılsızdır.” açıklaması yaptı.

AHMET HAKAN: YALANLAR BELLİ ODAKLARCA TASARLANARAK UYDURULUYOR

Son 24 saatte yalan bombardımanı yapıldığını belirten Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, “Günlük yalan dozu arttı... Her yalanın bir amacı var” başlıklı bugünkü yazısında tepki gösterdi.

Ben artık bu yalanların belli bir odak tarafından ciddi biçimde tasarlanarak uydurulduğuna inanıyorum.” diye yazan Ahmet Hakan, şu ifadeleri kullandı:

“Bu yalanların görünen hedefi hükümeti yıpratmak olabilir.

Ama arkasındaki asıl hedef şu: Duyarlılıkları kaşımak, toplumsal huzuru bozmak, milleti galeyana getirmek, kutuplaşmayı arttırmak.

Mücadele için şu iki şey şart:

- Bir: Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin faaliyetlerini aksatmadan sürdürmesi, hatta daha da etkin hale getirilmesi şart.

- İki: Hangi siyasi görüşe sahip olursak olalım toplum olarak bu yalanlara karşı uyanıklık içinde olmamız şart.”

KAYNAK : Haber7