Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler

Başıboş köpek sorunu çok sayıda ölüm ve yaralanmalara neden olurken Adli Tıp raporları kazalardaki asıl sorumluların başıboş köpekler olduğunu ortaya koyuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 25.04.2024 19:43 GÜNCELLEME 25.04.2024 21:30 GÜNCEL
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
  • Haber7 – ÖZEL

Acil çözülmesi beklenen başıboş köpek sorunu vatandaşları çileden çıkarmaya devam ediyor.

Her gün birçok olaya neden olan ve sayılarının 10-15 milyon olduğu belirtilen başıboş köpekler, birçok can kaybı ve yaralanmanın sebebi olarak görülürken bu durum Adli Tıp raporlarına da yansıyor.

MAHRA MELİN PINAR'IN ÖLÜMÜNE BAŞIBOŞ KÖPEKLER NEDEN OLDU

Antalya'nın Serik ilçesinde  5 Mart 2022'de başıboş köpeklerin kovalaması sonucu yola fırlayan Mahra Melin Pınar, yaklaşık bir aylık yaşam mücadelesini kaybetti. 

Kamyonun altında kalarak hayatını kaybeden 9 yaşındaki Mahra Melin Pınar ile ilgili Adli Tıp raporunda dikkat çeken ifadeler yer aldı.

Kamyon sürücüsü İrfan Y.'nin kusursuz olduğu belirtilen raporda, ölümlü kazada asli etkenin başıboş köpekler olduğu beyan edildi.

BELEDİYENİN VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRÜNE "TAKSİRLE ÖLÜM" SUÇUNDAN DAVA AÇILDI

Mahra Melin'in ölümüne başıboş köpeklerin neden olması sonucu Serik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Gül Gülsüm Metin'e Adli Tıp raporunun ardından "taksirle ölüme neden olma" suçundan dava açıldı. 

Baba Murat Pınar, açılan davanın ilk duruşmasının ardından gazetecilere, kızının hayatını kaybetmesinin ardından, tüm sorumlular hakkında şikayetçi olduklarını söyledi.

"Serik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü kızımın ölümüne sebebiyet vermekten yargılanıyor." diyen Pınar, bunun yeterli olmadığını savunarak, asıl sorumlunun belediye başkanı olduğunu söyledi.

Belediye başkanının da sorumluluktan kaçamaması gerektiğini ifade eden Pınar, şunları söyledi:

"Kızım gibi başka çocuklar ve kişiler, aynı şekilde başıboş köpeklerden kaçarken kaza geçirdiler. Başıboş köpek sebepli pek çok yaralanma, ölüm yaşandı. İki gün sonra kızımı toprağa vereli 2 yıl olacak. Hala Mahra'mızı kaybettiğimiz yerde tüm şikayetlerimize rağmen başıboş köpekler var. Diğer iki evladım için, bütün evlatlar için her gün aynı korkuları yaşıyoruz. Ama bu vebali taşıyan belediye ve beslemeciler, utanmadan o köpekleri orada beslemeye devam ediyor. Artık başka Mahralar olmaması için yapılacak önlemleri görmek istiyoruz. Başka Mahralar olmaması için tedbir alınsın. 5199 sayılı Kanun acilen değiştirilsin."

RABİA KALLI'NIN ÖLÜM NEDENİ DE BAŞIBOŞ KÖPEKLER

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Psikoloji bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Rabia Kallı,  arkadaşı ile İstanbul Caddesi'nde yurda doğru yürürken başıboş köpeklerin saldırısı sebebiyle yola fırladı. O anda yoldan geçen sürücü Ahmet Y.'nin kullandığı araçla çarpması sonucu yaralanan Rabia Kallı, SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürüldü ve 7 gün sonra tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 

Rabia Kallı ile ilgili yapılan incelemenin ardından Adli Tıp raporunda başıboş köpeklerin kazada asli etken olduğu kaydedildi.

KAYNAK : Haber7