İstanbul merkezli 3 ilde PKK operasyonu: 9 gözaltı

İstanbul merkezli 3 ilde terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.04.2024 16:13 GÜNCELLEME 27.04.2024 16:13 GÜNCEL
İstanbul merkezli 3 ilde PKK operasyonu: 9 gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/KCK silahlı terör örgütü faaliyetlerinin tespit edilerek şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda PKK/KCK terör örgütünün Türkiye'deki yapılanmalarını bir araya getirmek ve koordine etmek amacıyla kurulan KCK/TDÖ'nün ideolojik alan yapılanmasına bağlı olarak faaliyet gösteren basın yayın komitesi YRD'de faaliyet gösteren şüphelilerin kimlik ve adresleri tespit edildi. Çalışmalarını tamamlayan polis İstanbul, Ankara ve Şanlıurfa'da belirlenen 11 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda şüphelilere ait dijital materyaller ile yasaklı yayınlara el konuldu. Şüpheliler, işlemleri için emniyete götürüldü.

KAYNAK : DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR