Bakan Fidan'dan Riyad'da diplomasi trafiği! Peş peşe görüşmeler

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Temas Grubu toplantısına katılmak üzere Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gitti. Bakan Fidan Riyad'da Ürdün ve Norveçli mevkidaşlarıyla görüştü

ABONE OL
GİRİŞ 28.04.2024 19:45 GÜNCELLEME 29.04.2024 10:18 GÜNCEL
Bakan Fidan'dan Riyad'da diplomasi trafiği! Peş peşe görüşmeler

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği’nin Gazze konusunda oluşturduğu Temas Grubu toplantısına katılmak üzere geldiği Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da temaslarına devam ediyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yemen’in Dışişleri ve Yurtdışındaki Yemenliler Bakanı Şâyi Muhsin Zindani ile görüştü.

BAKAN FİDAN ÜRDÜNLÜ MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

c Riyad’daki Gazze Temas Grubu toplantısı vesilesiyle Ürdün Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Yurtdışındaki Ürdünlüler Bakanı Eymen es-Safedi ile bir araya geldi.

Diplomatik kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, Fidan Ürdünlü mevkidaşı ve Başbakan Yardımcısı Safedi ile görüştü.

Görüşmede, Gazze'deki katliamın durdurulması için İsrail'e yönelik baskının artmasını sağlayacak adımlar konuşuldu ve Filistin Devleti'nin daha fazla ülke tarafından tanınması yönünde yapılacak girişimler ele alındı.

"İSRAİL'İE BASKI ARTMALI"

Bakan Fidan, Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide ile görüştü.

Diplomatik kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, Norveç Dışişleri Bakanı ile görüşmede; Uluslararası toplumda ve uluslararası kamuoyunda İsrail’e dönük tepkilerin arttığına dikkat çekildi ve İsrail üzerindeki baskının artırılması gerektiği vurgulandı.

Filistin Devleti’nin daha fazla ülke tarafından tanınması için atılabilecek adımlar ele alınırken NATO çerçevesinde iki ülke arasındaki işbirliği konuları görüşüldü.

BAKAN FİDAN FONTELLES İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ta AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyon Başkan Yardımcısı Josep Borrell Fontelles ile görüştü.

HAKAN FİDAN AB İLE GÖRÜŞMELERİNE DEVAM EDİYOR

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da katıldığı Gazze Temas Grubu toplantısı marjında Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile bir araya geldi.

KAYNAK : İHA, DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR