Bakan Güler'den İran'a tepki: Yaptıkları hoş değil

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, katıldığı canlı yayında İran'a tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2024 09:39 GÜNCELLEME 03.05.2024 10:01 GÜNCEL
Bakan Güler'den İran'a tepki: Yaptıkları hoş değil

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında bölge güvenliğine dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Güler, İran hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

İRAN'A TEPKİ: RAHATSIZIZ

Terör örgütü PKK ile mücadele hakkında konuşan Güler, ''İranlı dostlarımızla konuşuyoruz 'Bak kardeşim şu noktadan karşıya geçtiler, şuraya gittiler takip ediyoruz. İHA'dan, SİHA'dan bakıyoruz. İranlı dostlarımız cevap veriyor 'Biz oraya baktık orada hiç kimse yok'. Bu hoş bir yaklaşım değil. Tabii ki rahatsızız.'' diye tepki gösterdi.

Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!

Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ziyareti sonrası gelişen ilişkiler hakkında konuşarak "Ziyaret sonrası Irak'ta şöyle bir değişiklik oldu, biz de memnunuz. Iraklı komşularımız PKK'ya hiçbir şey demiyordu.

'IRAKLI DOSTLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Sen adama terör örgütü demiyorsun, biz seninle terörü konuşmak istiyoruz. Sonunda yasaklı örgüt olarak geçti. Iraklı dostlarımıza da teşekkür ediyoruz, onlar için de zor bir ortam. Toplantılardan sonra oradaki faaliyetleri daha ciddi yürütüyorlar, bizimle daha koordineli haldeler" dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR