RTÜK Başkanı Şahin'den İlhan Taşçı'ya tepki

RTÜK Başkanı Şahin, "Özel hayatın gizliliğini ihlal sadece bizim yasamızda değil, TCK’nın 134. Maddesi gereğince de suçtur" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2024 17:45 GÜNCELLEME 03.05.2024 17:45 GÜNCEL
RTÜK Başkanı Şahin'den İlhan Taşçı'ya tepki

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Şahin, bazı televizyonlar kanalları hakkında yaptırım kararı alınmasına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan RTÜK üyesi İlhan Taşçı’nın eleştirilerine cevap verdi. 

RTÜK Başkanı Şahin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Üst Kurul Üyemiz İlhan Taşçı, RTÜK’ün son yaptırım kararlarını mesnetsizce eleştirerek manipülasyonla kamuoyuna yansıtmıştır. İşin aslı kişilik haklarının, özel hayatın gizliliğinin ihlali ve kişisel verilerin kanunsuzca ifşasıyla ilgilidir. Hiçbir kimse, hele ki kamu görevi yapan bir yayıncı, görevine bakılmaksızın bir kişinin özel telefonunda yer alan yazışmaları fütursuzca zoom yaparak açık edemez. Özel hayatın gizliliğini ihlal sadece bizim yasamızda değil, TCK’nın 134. Maddesi gereğince de suçtur" ifadelerini kullandı.

RTÜK'ten kişisel verileri ifşa eden kanallara ceza!

KAYNAK : İHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR