Din adamlarının toplumdaki algısı belli oldu! Diyanet'in o faaliyetine büyük destek

Yapılan bir araştırmada din görevlileri ile ilgili toplumdaki algının yüksek oranda olumlu olduğu tespit edildi. Ayrıca Diyanet'in 10 yıldır sürdürdüğü 4-6 yaş Kur'an kurslarına büyük destek olduğu gözlemlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.05.2024 22:58 GÜNCELLEME 06.05.2024 11:21 GÜNCEL
Din adamlarının toplumdaki algısı belli oldu! Diyanet'in o faaliyetine büyük destek
  • Haber7 – ÖZEL

GENAR tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı konu alınarak yapılan son kamuoyu araştırmasında din görevlileri ile ilgili dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı.

DİN ADAMLARININ TOPLUM İÇİNDEKİ SAYGINLIĞI YÜKSEK

Türkiye genelinde 27 ilde 2 bin 500 kişi ile yapılan anket çalışmasında, katılımcılara yöneltilen “Camilerde görev yapan din görevlileriyle ilgili görüşleriniz nelerdir?” sorusuna cevap arandı.

Bazı gruplar tarafından karalama kampanyası düzenlenmesinin aksine din adamlarının toplumda olumlu bir algıya sahip olduğu belirlendi. Vatandaşların yüzde 65’inden fazlası din görevlilerinin “saygın, güvenilir, titiz, sorumluluk sahibi, iletişime açık, temsil kabiliyeti yüksek, mesleki açıdan yeterli, yardımda öncü ve manevi rehber” olduğunu kaydetti.

Araştırmadan çıkan sonuçlar şu şekilde yansıdı:

4-6 YAŞ KUR’AN KURSLARINA BÜYÜK DESTEK

Ankette, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2013’te başlattığı ve 10 yıllık dönemde 1.3 milyonu aşkın çocuğun eğitim gördüğü 4-6 yaş Kur’an kursuyla ilgili soru da soruldu.

Vatandaşların yüzde 62’sinin, çocuklara din ve değerler eğitimi veren kurslara destek verdiği görüldü. Değerler eğitiminin verilmesini doğru bulmayanların oranı yüzde 21,4’te kaldı. Kararsızların oranı ise yüzde 16,6 oldu.

DİYANET’İN HAC ORGANİZASYONU MEMNUN ETTİ

Araştırmada Diyanet’in Hac organizasyonunun da vatandaşları memnun ettiği belirlendi. Diyanet ile hacca giden vatandaşların yüzde 84’ü verilen hizmetten memnun kaldığını belirtti. Memnun olmayan vatandaşların oranı ise yüzde 6,9 olduğu gözlemlendi.

KAYNAK : Haber7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR