İnternetten tanıştı, 360 bin TL'sini kaptırdı!

Malatya'da bir vatandaş sosyal medyada tanıştığı şüpheli tarafından 360 bin TL tutarında dolandırıldı. Olayla ilgili gözaltına alınan 4 şüpheliden 2’si tutuklandı. Zanlıların, parayı aklamak için bir esnafın da tehdit ettiği belirlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.05.2024 20:40 GÜNCELLEME 07.05.2024 23:22 GÜNCEL
İnternetten tanıştı, 360 bin TL'sini kaptırdı!

Malatya’da sosyal medyada tanıştığı Y.K. tarafından kredi çekmek bahanesiyle 360 bin TL dolandırılan Y.G.’nin şikayeti üzerine ekipler çalışma başlattı.

TELEFONUNU ALARAK 360 BİN TL'Yİ BAŞKA HESAPLARA AKTARDI

Yapılan çalışmalarda Y.G.’nin telefonunu almak suretiyle internet bankacılığı üzerinden 360 bin TL'sinin parasının farklı hesaplara aktarıldığı, zanlının ayrıca kredi kullandırma vaadiyle banka hesabından akıllı saat, cep telefonu ve tablet aldıktan sonra bölgeden ayrıldığı, Y.G.nin hesap hareketleri incelendiğinde paranın F.C.A., M.B., U.Ç. ve İ.D. isimli şahıslara havale edildiği, zanlıların parayı aklamak için ise Hekimhan’da dükkan işleten R.G.’yi tehdit ettikleri ve zorla hesaplarını kullandıkları tespit edildi.

FİRARİ 2 ŞÜPHELİ ARANIYOR

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince kimlikleri belirlenen zanlılardan M.B., F.C.A.,T.D. ile Y.K. düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Zanlılardan T.D. ve Y.K. tutuklanırken, U.Ç. ve İ.D.’nin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

KAYNAK : İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR