Eğitimci Yazar Şahin Aybek'e Empati Ödülü

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği’nin Gazi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 25. Uluslararası Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresinde 2024 Yılı Empati Ödülü, eğitimci yazar Şahin Aybek’e verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.05.2024 12:08 GÜNCELLEME 18.05.2024 12:14 GÜNCEL
Eğitimci Yazar Şahin Aybek'e Empati Ödülü

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen 'Empati Ödülü'nün 2024 yılı sahibi belli oldu. 

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği’nin Gazi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 25. Uluslararası Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresinde 2024 Yılı Empati Ödülü, eğitimci yazar Şahin Aybek’e verildi.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Türk PDR Derneği Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Metin Pişkin, Gazi Üniversitesi PDR Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kemal Öztemel'in de hazır bulunduğu ödül törenine çok sayıda dekan, bilim insanı, medya mensubu ve öğrenci katıldı.

ÖDÜLE OYBİRLİĞİYLE ŞAHİN AYBEK LAYIK GÖRÜLDÜ

Türk PDR Derneği Empati Ödülünü Şahin Aybek’e Türk PDR Derneği Genel Başkanı Mesut Yıldırım takdim etti.

Mesut Yıldırım, konuşmasında ödülle ilgili şunlara değindi: 

 "Türk PDR Derneği olarak Empati ödülü ile psikolojik danışma mesleğinin temel kavramlarından olan empatiyi, toplumsal yaşama taşıyarak bireylerin ve kurumların birbirlerini anlayabilme sürecine katkı sunmayı bir ölçüde kendimizi karşımızdakinin yerine koyabilmeyi, masanın öbür tarafından da birbirimizin duygu, düşünce ve davranışlarına bakabilmeyi amaçlamaktayız.

Her dönem daha da çok ihtiyaç duyduğumuz empati becerisini, yaptıkları çalışmalarda ortaya koyan kişi ya da kurumlara verdiğimiz bu değerli ödülümüzü 2024 yılı için Empati Ödülü değerlendirme komisyonumuzun oybirliğiyle; 'Türkiye hepimizin, eğitim hepimizin' sloganıyla geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitime erişimi, nitelikli eğitim alabilmeleri için yıllardır yaptığı farkındalık çalışmalarıyla değerli eğitimci, yazar ve program yapımcısı sayın Şahin Aybek’e verilmesi kararlaştırılmıştır. Değerli hocamı tebrik ediyor, özverili çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum." 



AYBEK: BU ÖDÜLÜ 'BEN' ADINA DEĞİL 'BİZ' ADINA ALIYORUM

Sahnede ödülün alan Şahin Aybek, yaptığı konuşmada eğitimin birleştirici gücüne inandığını ifade etti. Ödülü 'Türkiye hepimizin' diyenler adına aldığını ifade eden Aybek, şunları söyledi:

"Eğitimci Köşe Yazarı olarak Türk PDR Derneği'nin '2024 Yılı Empati' ödülünü Çarşı grubu ve birçok değerli isimden sonra almanın haklı gururunu yaşıyorum.

İnsan ve eğitimci olmak, bir 'can'a dokunmaktır. Ömrümüz yettiğince de hep birlikte bu ülkenin 'can’larına yani çocuklarına dokunmaya devam edeceğiz.

Hepinizin bildiği üzere benim hem köşemin hem programımın adı 25 yıldır 'Türkiye hepimizin, eğitim hepimizin.' Çünkü ben eğitimin birleştirici gücüne inanırım. Bu nedenle bu ödülü ben adına değil, o benlerden oluşan biz adına alıyorum.

Biz kim miyiz? Biz 'Dünyayı eğitim kurtaracak' diyenleriz. Biz 'Arkamızda aç ve eğitimsiz hiçbir çocuk bırakmayacağız' diyenleriz. Biz, kendini insanlığa, ülkemize, çocuklarımıza, adamış eğitimcileriz. Biz, sınıfındaki her çocuğa kendi çocuğu gibi davranan öğretmenleriz. Biz, bilime inanmış, yağmur çamur demeden, hiçbir engel tanımadan çalışan PDR’cileriz. Biz, okulların kalbi PDR’cileriz. Biz, Hatay depreminde evsiz çocukları sahada sevgisiyle ısıtmaya çalışan PDR’cileriz. Biz, Covid döneminde herkes evindeyken, çocuklarımızı gerçek hayata döndürmeye çalışan PDR’cileriz. Biz, kendi çocuklarımızın acısı olmadığı halde başkalarının çocuklarının da acılarını bal eylemeye çalışanlarız. Bu nedenle bu ödülü ben adına değil, o benlerden oluşan 'biz' adına alıyorum.

Bu ödül Türkiye’nin, bu ödül hepimizin, bu ödül eğitimin. Bu ödül ‘Türkiye hepimizin, eğitim hepimizin’ diyen hepimizin... Bu ödül hepimize 'Türkiye hepimizin, eğitim hepimizin” dedirtebilen demokratik Cumhuriyet’in. Çünkü demokratik Cumhuriyet adeta sosyolojik bir asansör gibi, okuması yazması olmayan bir anne babanın çocuğu olan Şahin’i almış, evinde yemediğini yedirmiş, giymediğini giydirmiş Şahin Aybek yapmıştır. Yatılı okullarında büyüdüğü devletine borcunu eğitimle ödemeye yemin etmiş Şahin’i,  Şahin Aybek yapmıştır.

25 yıldır köşemde ve programlarımda dediğim üzere: 'Türkiye hepimizin eğitim hepimizin! Yaşasın çocuklar, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!'"

KAYNAK : Haber7