Almanya'da yangında ölen genç defnedildi! Annesinin sözleri gözyaşlarına boğdu

Almanya'nın Düsseldorf kentinde kundaklanan evde hayatını kaybeden Türk genci Ada Abay, gözyaṣları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.05.2024 23:39 GÜNCELLEME 22.05.2024 23:39 GÜNCEL
Almanya'da yangında ölen genç defnedildi! Annesinin sözleri gözyaşlarına boğdu

Geçtiğimiz hafta Düsseldorf da 6 katlı bir binanın kundaklanması sonucu çıkan yangında hayatını kaybeden Türk genci Ada Abay son yolculuğuna uğurlandı.

Düsseldorf DiTiB Merkez Camii'nde düzenlenen törene Ada Abay'ın ailesi, yakınları ve arkadaṣları katılırken Türkiye' nin Düsseldorf Baṣkonsolosu Ali İhsan İzbul'da aileye yanlız bırakmadı.

Anne Leman Abay ve baba Ümit Abay ayakta durmakta güçlük çekti.

Acılı aile tabuta sarılarak uzun süre gözyaṣı döktü. Cenaze namazı sonrası dua edilerek helallik alındı.

'ALLAH ONU DOĞUM GÜNÜNDE HEDİYE OLARAK CENNETİNE ALDI'

Baba Ümit Abay , "Bugün benim doğum günüm. Allah en güzel günümde hediye olarak oğlumu cennetine aldı" diye konuṣtu.

Ada Abay, DiTiB Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından tekbirler eṣliğinde Düsseldorf Müslüman mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

ANNENİN OĞLUNA SON SÖZLERİ HERKESİ AĞLATTI

Anne Leman Abay'ın mezarlıkta oğluyla vedalaṣması yürekleri burktu. "Annem seni aṣağıya indirmesinler ne olur. Gitme annem gitme." diye haykırdı. Acılı anne, oğlunun tabutuna el sallayarak Annem güle güle çocuğum. Bekle beni annem, gelicem yanına. Korkma annecim benim korkma, gelicem yanına güzel oğlum benim" diye ağladı.

Baba Ümit Abay da, "Günahsız meleğim benim. Oğlum yanlız değilsin bak ben buradayım. Kurtaramadım seni kurtaramadım oğlum" diye çaresizliğine isyan etti.

Türk ve Alman okul arkadaṣları Ada Abay'ın mezarını çiçeklerle donattı.

Geçtiğimiz Perṣembe gecesi Düsseldorf Flinger bölgesinde bir binanın giriṣ katında bulunan büfenin kundaklanması sonucu çıkan yangında 3 kiṣi ölmüṣ, ikisi ağır 16 kiṣi yaralanmıṣtı.

Polis, büfenin benzin dökülerek yakıldığını ve geniṣ çaplı soruṣturma açıldığını duyurmuṣtu.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR