TYB Başkanı Arıcan’dan dünya liderlerine mektuplu çağrı!

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, dünya liderlerine Gazze’de yaşanan soykırımın bir an evvel sona erdirilmesi çağrısı yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2024 17:03 GÜNCELLEME 23.05.2024 17:03 GÜNCEL
TYB Başkanı Arıcan’dan dünya liderlerine mektuplu çağrı!

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, TYB tarafından düzenlenen Gazze Çalıştayı’nın sonuç bildirisini dünya liderlerine mektup ekinde göndererek Gazze’de yaşanan soykırımın biran evvel sona erdirilmesi için girişimlerde bulunmalarını istedi.

Mektup gönderilenler arasında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başkanı Síofra O'Leary, Birleşmiş Milletler Genel Kurul Başkanı Dennis Francis, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping de var.

"GAZZE'DE YAŞANANLAR İNSAN HAKLARI ADINA BİR UTANÇTIR"

Arıcan mektubunda şu ifadelere yer verdi:

Açık ve dramatik bir şekilde Gazze'de sivillere yönelik bir katliam yaşanıyor. Ancak hiçbir insani güç İsrail'in saldırılarını engelleyemiyor. ABD ve müttefikleri, son yedi ayda 35.000 sivilin ölümüne rağmen İsrail'i açıkça desteklemekte ve bu soykırım suçuna ortak olmaktadır. Hukuk ve uluslararası kurumlar bu vahşet karşısında yetersiz kalmaktadır. Gazze'de yaşananlar insan hakları, demokrasi ve dünya barışı için bir utançtır.

"DÜNYA LİDERLERİNE ÇAĞRIMDIR: SOYKIRIMI DURDURUN"

7 Ekim 2023'ten sonra yaşananların insan olarak şahitleriyiz. 30 Mart 2024 tarihinde Türkiye Yazarlar Birliği çatısı altında akademisyenler, gazeteciler, sanatçılar, edebiyatçılar, hukukçular ve öğrencilerin katılımıyla bir çalıştay düzenledik. Dünya kamuoyunu insanlığa ve geleceğimize yönelik bu saldırılar karşısında sessiz ve kayıtsız kalmamaya çağırıyoruz. Bu çağrımızı ekteki Gazze Bildirisi kitapçığında dikkatlerinize sunuyor ve sizleri İsrail'in uyguladığı soykırımı durdurmak için harekete geçmeye davet ediyorum."

TYB Genel Başkanı Arıcan, mektupla birlikte İngilizce, Arapça, Çince, Rusça, İspanyolca ve İbranice dillerine çevrilen çalıştay sonuç bildirisini; Birleşmiş Milletler ve uluslararası insan hakları kuruluşları başta olmak üzere dünya liderlerine gönderdiklerini söyledi.

KAYNAK : HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR