MİT'ten Hakurk'ta nefes kesen operasyon!

MİT, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk'ta TSK harekat bölgesine saldırı hazırlığındaki PKK/KCK'lı teröristler Hadice Kaya ve Heva Kivelçek'i etkisiz hale getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.05.2024 14:56 GÜNCELLEME 24.05.2024 17:42 GÜNCEL
MİT'ten Hakurk'ta nefes kesen operasyon!

SON DAKİKA HABERİ: Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Irak'ın kuzeyinde nokta operasyonlarına devam ediyor. PKK/KCK mensupları Nujiyan İsyan kod Hadice Kaya ve Suriye vatandaşı Diljin Azadi kod Heva Kivelçek, MİT’in Irak/Hakurk’ta gerçekleştirdiği nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

MİT, Hadice KAYA ve Heva KİVELÇEK isimli iki teröristin, örgüt yöneticilerinin Hakurk’taki Türk Silahlı Kuvvetleri harekat bölgesine yönelik eylem talimatlarını içeren notları taşıdıklarını tespit etti. Bunun üzerine KAYA ve KİVELÇEK, MİT tarafından adım adım izlenmeye başlandı.

TAKİP SONRASI OPERASYON KARARI ALINDI 

MİT’in örgüt içerisindeki ajanları sayesinde iki teröristin örgüt üst yönetiminin talimatlarını aktarmak üzere gece saatlerinde harekete geçecekleri öğrenildi.

Nefes kesen bir takip sonrasında MİT tarafından teröristlere yönelik bir operasyon kararı alındı.  Hadice KAYA ile Heva KİVELÇEK nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

Nujiyan İsyan kod Hadice KAYA kimdir?

Nujiyan İsyan kod Hadice KAYA, 2015 yılında PKK/KCK saflarına katıldı. 2016’da Gare’de silahlı/ideolojik eğitim alan KAYA, 2018 yılında Avaşin’e geçti. Son olarak Hakurk alanındaki harekat bölgesi mücavirinde faaliyet gösterdi.

Diljin Azadi kod Heva KİVELÇEK kimdir?

Suriye/Afrinli olan Diljin Azadi kod Heva KİVELÇEK, 2015 yılında çocuk yaşta örgüt tarafından silah altına alındı. Gare’de 2018 yılında silahlı/ideolojik eğitim alan Heva KİVELÇEK, Avaşin bölgesinde suikast eğitimi aldı.

KAYNAK : TRT Haber
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR