DEM Partili belediyeden sağlık çalışanlarına mobbing: Balçık ve zift temizlettiler

Diyarbakır'da DEM Partili Bağlar Belediyesi, mobbing için sağlık çalışanlarına selde balçık ve ziftle dolan binayı temizletti. Ağızlarında maske, ellerinde eldiven temizlik yapan sağlık çalışanları, mobbingi CİMER'e şikayet etti.

ABONE OL
GİRİŞ 25.05.2024 16:55 GÜNCELLEME 25.05.2024 16:55 GÜNCEL
DEM Partili belediyeden sağlık çalışanlarına mobbing: Balçık ve zift temizlettiler

DEM'li Bağlar Belediyesi, 100'ü aşkın kişiyi işten çıkardı, kalanlara ise mobbing uygulamaya devam ediyor. Belediye, aralarında hemşire, diyetisyen, laborantların da olduğu 20 sağlıkçıya farelerin cirit attığı su baskını sonrası zift ve balçıkla kaplanan binayı tehditle temizletti.

31 Mart'ta DEM Parti yönetimine geçen Diyarbakır Bağlar Belediyesi'nin ilk icraatı personellerin işine son vermek oldu. Belediyede 2 aydan az bir sürede 100'ü aşkın çalışanın işine son verildi. İşten çıkarmaların ardı arkası kesilmezken çalışan personel de kötü muameleye maruz kaldı. Üniversite mezunu büro personeli temizlik işlerine kaydırılırken, engelli kadrosundaki çalışanlar bile sorgusuz sualsiz işten çıkarıldı. Yapılan uygulama nedeniyle CİMER'e şikayet yağdı; son gelen ihbar ise belediyede uygulanan mobbingin boyutunu gözler önüne serdi.

HEMŞİRE, DİYETİSYEN...

Akşam gazetesinin haberine göre, Sağlık İşleri Müdürlüğü'nde görev yapan sağlık personeli geçtiğimiz günlerde toplantı yapılacağı söylenerek geçmişte kadın sığınma evi olarak kullanılan belediye binasına çağırıldı. Su baskını nedeniyle zemini balçık ve fuel oil ziftiyle dolan binaya getirilen sağlık personeline buranın temizlenmesi talimatı verildi. Sağlık çalışanları böylesine ağır bir temizliği yapmanın kendi görevleri olmadığını söyledi. Ancak iddiaya göre belediye yönetimi bu konuda ısrarcı oldu. İşlerini kaybetme korkusuyla aralarında hemşire, acil tıp teknisyeni, fizik tedavi uzmanı, diyetisyen, laborantların bulunduğu sağlık personeli tüm gün zift ve balçıkla dolan binayı temizledi.

CİMER'E ŞİKAYET YAĞIYOR

Bağlar Belediyesi çalışanları uygulanan mobbingi delilleriyle CİMER'e bildirdi. Bir personelin başvurusu şöyle:

Sağlık İşleri Müdürlüğü'nde görevliyken bizi farklı binalara gönderdiler. Kurum müdürümüz, uzman ekip gerektiren fareli yerleri bize temizletti. İlgili bakanlıklarımızın, valiliğin gerekli incelemeyi yapıp bize sahip çıkmasını istiyoruz."

Temizletilen binanın belediye tarafından daha sonra tadilata sokulduğunu öğrenen sağlık çalışanları "Madem tadilat yapılacaktı bize neden temizlettiniz" diye tepki gösterdi.

KAYNAK : AKŞAM GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR